Στην Ουγγαρία αποστολή νέων από τον Δήμο Φυλής

Με την δυναμική και ομολογουμένως εξαιρετική παρουσία της ελληνικής αποστολής, πραγματοποιήθηκε στο Dunakility της Ουγγαρίας το πρόγραμμα "Boat on the River" στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+. Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού συμμετείχε στο Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων την περίοδο 21-27 Αυγούστου 2023. Οι νέοι του Δήμου Φυλής εκπροσώπησαν την Ελλάδα και αλληλεπίδρασαν με νέους επτά ακόμη χωρών του Ευρωπαϊκού Προγράμματος. Όπως αναφέρει ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος κ. Αντωνόπουλος Γεώργιος, που είχε την εποπτεία όλου του προγράμματος “αυτή η επιτυχημένη αποστολή από τον Δήμο Φυλής είναι η αφορμή, ώστε στο μέλλον ο Δήμος Φυλής να διεκδικήσει τη συμμετοχή του και σε άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα, ώστε οι νέοι του δήμου μας να έχουν την δυνατότητα της εξωστρέφειας και της συμμετοχής τους στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια”.

Η ελληνική αποστολή συμμετείχε ενεργά σε όλες τις δράσεις του προγράμματος της ανταλλαγής νέων με δραστηριότητες στη φύση, όπως κανό και ράφτινγκ αλλά και με εργαστήρια που αφορούν στο περιβάλλον και τον αθλητισμό . Επίσης διοργανώθηκε ελληνική βραδιά, όπου οι νέοι όλων των συμμετεχουσών χωρών είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον Δήμο Φυλής και την ιστορία του, να γευτούν ελληνικά εδέματα που οι Έλληνες νέοι ετοίμασαν και να χορέψουν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας

Δυστυχώς, οι ημέρες του προγράμματος συνέπεσαν με τη μεγάλη φωτιά της Φυλής και το μυαλό των συμμετεχόντων ήταν στην κατάσταση που επικρατούσε εκείνες τις ημέρες στον Δήμο Φυλής, τα σπίτια και τις οικογένειές τους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου