Συγκίνηση στα θυρανοίξια του Ναού της Αγίας Μαρίνας στον Οικισμό «Γεννηματάς 2»

Σε κλίμα συγκίνησης και με λαμπρότητα τελέστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου 2023, τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας στον Οικισμό “Γεννηματάς 2”, στα Άνω Λιόσια.

Τα θυρανοίξια τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, πλαισιούμενος από το Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι.Μ. Ιλίου, Αχαρνών και Πετρούπολεως, Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Ράπτη και τον προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Άνω Λιοσίων πάτερ Φανούριο Μπριλή.

Η δημιουργία ναού ήταν αίτημα των κατοίκων του οικισμού, το οποίο είχε υποσχεθεί να ικανοποιήσει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, τον περασμένο Φεβρουάριο κατά την παρουσία του στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου.

«Ένα όνειρο των κατοίκων του οικισμού πραγματοποιείται μετά από παρέμβαση του Δημάρχου κ. Παππού και τον ευχαριστούμε θερμά γι αυτή του την ενέργεια» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου του οικισμού, Χαράλαμπος Στεργιανός, ο οποίος δήλωσε «πολύ συγκινημένος» από την εκπλήρωση του ονείρου αυτού.

«Το όνειρό μας έγινε πραγματικότητα», τόνισε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς και πρόσθεσε καταχειροκροτούμενος: «Εύχομαι, είμαι σίγουρος, ότι αυτός ο ναός θα αποτελέσει τη βάση για έναν μεγαλύτερο ναό που θα καλύπτει τις ανάγκες όλης της περιοχής». Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα, ο οποίος παρά τα δύσκολο πρόγραμμά του καθώς είχε επιστρέψει μόλις μια μέρα πριν από ταξίδι στην Αυστραλία, χοροστάτησε τόσο στα θυρανοίξια του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας, όσο και στα θυρανοίξια του Ι.Ν. Αγίας Σοφίας στο Τσουκλίδι που είχαν πραγματοποιηθεί νωρίτερα το ίδιο απόγευμα.

Στα θυρανοίξια παρευρέθησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Αναπληρωτές Δήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων του Δήμου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Υποψήφιοι Περιφερειακοί, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και πλήθος πιστών.

Ο μικρός ναός της Αγίας Μαρίνας αποκτήθηκε και εγκαταστάθηκε στον οικισμό «Γεννηματάς 2» με δαπάνη του Δήμου Φυλής.

Μετά την τελετή ο Σύλλογος πρόσφερε στους πιστούς κεράσματα.

Χαρακτηριστικά βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό














0 comments:

Δημοσίευση σχολίου