Έτοιμος ο νέος Παιδικός Σταθμός στο Ζεφύρι

 Πριν από το τέλος του 2023 θα λειτουργήσει ο νέος πρότυπος βρεφονηπιακός σταθμός που κατασκεύασε ο Δήμος Φυλής στο Ζεφύρι, στη συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας και Σουλίου. Το έργο παραλήφθηκε από τον Αντιδήμαρχο Θανάση Σχίζα και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και ήδη ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος έχει προχωρήσει στον καθαρισμό του. Εκκρεμεί η σύνδεσή του με το δίκτυο ηλεκτροδότησης και ο εξοπλισμός του, ενέργειες τις οποίες προχωρεί, με ταχύτατους ρυθμούς ο Δήμος.
Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο με ενεργειακή αυτονομία, που πληροί όλες τις προδιαγραφές, για την υγιεινή διαμονή και την ασφάλεια παιδιών και βρεφών καθώς και παιδιών με αναπηρία. Ο συγκεκριμένος βρεφονηπιακός σταθμός ολοκληρωμένης φροντίδας διαθέτει: Τμήμα βρεφών, για βρέφη από 8 μηνών μέχρι 2,5 ετών, Τμήμα νηπίων για παιδιά από 2,5 ετών μέχρι 6,5 ετών και Τμήμα νηπίων με αναπηρία για παιδιά από 2,5 ετών μέχρι 6,5 ετών.
Το κτίριο είναι δομημένο σε τρία επίπεδα και διαθέτει υπόγειο, ισόγειο και Α’ όροφο.
Στο ισόγειο υπάρχουν δύο αίθουσες απασχόλησης νηπίων, μια αίθουσα ύπνου νηπίων με αναπηρία, μια αίθουσα απασχόλησης νηπίων με αναπηρία, μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κουζίνα, γραφείο διεύθυνσης, δύο WC νηπίων , ένα WC κοινού και ένας χώρος WC – Λουτρό νηπίων με αναπηρία.
Στον πρώτο όροφο διαμορφώθηκαν μία αίθουσα απασχόλησης βρεφών, μία αίθουσα ύπνου βρεφών, και άλλες τρεις βοηθητικές αίθουσες για την εξυπηρέτηση βρεφών και παιδαγωγών.
Στο υπόγειο έχει εγκατασταθεί το λεβητοστάσιο, η αποθήκη τροφίμων και άλλοι βοηθητικοί χώροι.
Στον περιβάλλοντα χώρο κατασκευάστηκαν παιδική χαρά, και πράσινοι χώροι για ελεύθερο παιγνίδι επίσης τοποθετήθηκαν σκίαστρα-πέργολες.
Ο νέος παιδικός σταθμός εξασφαλίζει άνετες συνθήκες σε παιδιά και εργαζόμενους καθώς διαθέτει φυσικό-τεχνητό φωτισμό, δυνατότητα ανεξάρτητης υπαίθριας εκτόνωσης, και απόλυτη και άνετη εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες για όλους τους χώρους του συγκροτήματος ενώ όλα τα χρώματα και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι οικολογικά.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.562.601,62 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής.
“Το μεγάλο έργο του Δήμου Φυλής στον τομέα της εκπαίδευσης συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς. Το Ζεφύρι απέκτησε τον τρίτο του παιδικό Σταθμό. Με αυτό το έργο κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας ότι κανένα παιδί του Δήμου Φυλής δεν θα μείνει εκτός παιδικών σταθμών,” υπογράμμισε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου