Με περηφάνια και λαμπρότητα εορτάσθηκε η Εθνική Επέτειος του “Όχι” στη Δημοτική Κοινότητα Φυλής


Με υπερηφάνεια και ιδιαίτερη λαμπρότητα αλλά και σύμμαχο τον καλό καιρό, εορτάστηκε στη Δημοτική Κοινότητα Φυλής η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, σήμερα Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023.

Με το βλέμμα στραμμένο στη Μέση Ανατολή εκφώνησε τον Πανηγυρικό της Ημέρας η Αντιδήμαρχος Φυλής Ελένη Λιάκου. “Η φετινή επέτειος βρίσκει έναν ολόκληρο πλανήτη αντιμέτωπο με άλλη μια πολεμική σύγκρουση”, υπογράμμισε η Αντιδήμαρχος τονίζοντας ότι “ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή έχει αναταράξει το παγκόσμιο στερέωμα κι έχει θέσει την έννοια του ανθρώπου σε δεύτερη μοίρα απέναντι στην ιδεολογία. Έννοιες όπως αλληλεγγύη, ασφάλεια και ενότητα δοκιμάζονται και πάλι εν έτη 2023”, υπογράμμισε η Ελένη Λιάκου, που τόνισε την ανάγκη να επικρατήσουν τα υψηλά ιδανικά που εξυμνούν τον άνθρωπο. “Απέναντι στη βαρβαρότητα και την τραγωδία οι κεντρικές σταθερές μας θα παραμείνουν η ειρήνη, η αξιοπρέπεια, η αναγέννηση, η ανθρωπιά, η ζωή”, ανέφερε η Αντιδήμαρχος, τονίζοντας ότι “όσο γεωγραφικά μακριά κι αν βρίσκονται οι χώρες, οι αξίες του σύγχρονου κόσμου πρέπει να είναι κοινές και προς όφελος της ανθρωπότητας”, τόνισε.

“Η Ελλάδα μας, μια χώρα που έθεσε τον εαυτό της στη δίνη του πολέμου τους προηγούμενους αιώνες, ανασυγκροτήθηκε, πάλεψε, αναστήθηκε. Πάνω σε αυτά τα ιδανικά και τις αξίες μεγάλωσαν και μεγαλώνουν οι επόμενες γενιές δίνοντας στην ισχύ και την ομοψυχία την έννοια του καθολικού και αδιαιρέτου”, κατέληξε η Ελένη Λιάκου.

Οι εορτασμοί, στη Δημοτική Κοινότητα Φυλής, ξεκίνησαν το πρωί με την πανηγυρική κωδωνοκρουσία σε όλες τις εκκλησίες της Φυλής και την τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, στο μνημείο Ηρώου, στην Κεντρική Πλατεία Φυλής.

Στεφάνια κατέθεσαν από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλής ο εφημέριος Δημήτρης Παναγακόπουλος, από το Αστυνομικό Τμήμα Φυλής η Ανθυπαστυνόμος Δέσποινα Λαϊνάκη, από τον Δήμο Φυλής η Αντιδήμαρχος Φυλής Ελένη Λιάκου, από τη Δημοτική Κοινότητα Φυλής ο Πρόεδρος Μίλτος Παπαδήμας και από την Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας το μέλος Κωνσταντίνος Πίνης. Στεφάνια κατατέθηκαν επίσης από τους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία της Κοινότητας, καθώς και για τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους της Κοινότητας.

Ακολούθως τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ηρώων και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση της περήφανης μαθητιώσας νεολαίας και εκπροσώπων των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων της Κοινότητας. Την παρέλαση άνοιξαν τα παιδιά του 1ου Παιδικού Σταθμού, συνοδεία των γονέων τους. Με περηφάνια παρέλασαν ακολούθως οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Φυλής, του Γυμνασίου Φυλής και του Λυκείου Φυλής, ενώ η παρέλαση ολοκληρώθηκε με το Σύλλογο Φυλασία και τμήμα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου “Θρασύβουλος Φυλής”.

Βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου