Με λαμπρότητα πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης Φυλής


Με λαμπρότητα και ηλιόλουστο ουρανό, τελέστηκε η Πανήγυρις των Αγίων Κυπριανου και Ιουστίνης στην ομώνυμη Ιερά Μονή στην Φυλή Αττικής.

Το απόγευμα του Σαββάτου, 14-10-2023, τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Επισκόπου Έτνα και Πόρτλαντ κ. Αυξεντίου, από την Καλιφόρνια των Η.Π.Α., συγχοροστατούντων του οικείου Ιεράρχου του και άγοντος τα ονομαστήρια του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Ωρωπού και Φυλής κ. Κυπριανού και των Σεβασμιώτατων Μητροπολιτών Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, Λαρίσης και Πλαταμώνος κ. Κλήμεντος και Μεθώνης κ. Αμβροσίου, ως και του Θεοφιλ. Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Σεραφεὶμ εκ Βουλγαρίας, ο οποίος αντιπροσώπευσε τον Σεβ. Μητροπολίτη Τραδίτσης κ. Φώτιο. 

Παρέστη ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμ. π. Θεοδόσιος και πολλοί Κληρικοί, καθὼς και πλήθος Μοναχών, Μοναζουσών και ευλαβών πιστών.

Εορταστικά έψαλε η χορωδία της Μονής με συνδρομή τού εκ Θεσσαλονίκης Πρωτοψάλτη κ. Νικολάου Πολύχρου.

Το πρωί της Κυριακής, 15-10-2023, τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρικὴ Θεία Λειτουργία. Του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου κ. Καλλινίκου που δεν κατάφερε να παραστεί παρά τη θέλησή του, προέστη ο οικείος Ιεράρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ωρωπού και Φυλής κ. Κυπριανὸς και έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος, Δημητριάδος κ. Φώτιος, Λαρίσης και Πλαταμώνος κ. Κλήμης, Μεθώνης κ. Ἀμβρόσιος, ὁ Σεβ. Επίσκοπος Ετνα και Πόρτλαντ κ. Αυξέντιος και ο Θεοφ. Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Σεραφείμ. Επίσης, έλαβαν μέρος πολλοί Ιερείς και Διάκονοι.

Την λαμπρή γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, η Αντιδήμαρχος Φυλής Ελένη Λιάκου, ο πρώην Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής Μίλτος Παπαδήμας, οι Δημοτικοὶ σύμβουλοι Σταύρος Κατσίλας και Διονύσης Βλάχος, ο συνεργάτης Δημάρχου Γιάννης Λιάκος και ο Αντιδήμαρχος Βόλου Κωνσταντίνος Λούλης

Παρέστη πλήθος πιστών από διάφορα μέρη και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Την εορταστική ομιλία εκφώνησε, ο προεξάρχων Σεβ. Ωρωπού και Φυλής κ. Κυπριανός. Στην Απόλυση, ο Σεβασμιώτατὸς κ. Κυπριανὸς απηύθυνε ευχὲς στους μετέχοντες Κληρικοὺς και λαϊκούς, όπως και στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο δε Σεβ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος εξέφρασε ευχὲς στον εορτάζοντα Ιεράρχη εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Καλλινίκου και τής Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας.

Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και των ιερών Λειψάνων των Αγίων και η Αρτοκλασία.

Εν συνεχεία, παρετέθη κέρασμα στο Μεγάλο Αρχονταρίκι της Μονής, όπου εξέφρασαν τις ευχές τους, οι Σεβασμιώτατοι Δημητριάδος κ. Φώτιος, Λαρίσης και Πλαταμώνος κ. Κλήμης και Έτνα και Πόρτλαντ κ. Αυξέντιος, ο Θεοφ. Σωζοπόλεως κ. Σεραφεὶμ εκ Βουλγαρίας, καθώς και ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, και ο επανεκλεγείς Αντιδήμαρχος Βόλου κ. Κων. Λούλης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυπριανὸς ευχαρίστησε όλους τους παρόντες, ευχηθείς η συνεργασία και η εν Χριστῷ αγάπη να διατηρηθεί και όλο να ενισχύεται προ των μεγάλων προκλήσεων σε εθνικό, κοινωνικό και εκκλησιαστικό επίπεδο.

Στον δε εσωτερικό χώρο της Μονής παρετάθη τράπεζα για τους Αρχιερείς, τούς Κληρικούς, και τοις βοηθούς και συντελεστές της ιερής γιορτής και πανηγύρεως.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου