Με λαμπρότητα τα θυρανοίξια του Ναού της Αγίας Σοφίας στην ομώνυμη πλατεία στο Τσουκλίδι

Με λαμπρότητα τελέστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου 2023 τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας, τον οποίο ο Δήμος Φυλής εγκατέστησε πρόσφατα στην ομώνυμη πλατεία της συνοικίας “Τσουκλίδι”, εκπληρώνοντας τη δέσμευση του Δημάρχου Φυλής, Χρήστου Παππού, απέναντι στους κατοίκους της συνοικίας.

Τα θυρανοίξια τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, πλαισιούμενος από το Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι.Μ. Ιλίου, Αχαρνών και Πετρούπολεως Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Ράπτη και τον προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Άνω Λιοσίων πάτερ Φανούριο Μπριλή.

Τις θερμές της ευχαριστίες προς το Δήμαρχο Χρήστο Παππού για την ικανοποίηση του αιτήματος να αποκτήσει η συνοικία Τσουκλίδι τη δική της εκκλησία προς τιμή της Αγίας Σοφίας, εξέφρασε η διοίκηση του Συλλόγου Τσουκλιδίου.

«Είναι μεγάλη χαρά για μας σήμερα», ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τσουκλιδίου Νίκος Νικολόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «ένα αίτημα του Συλλόγου έφτασε αισίως στο τέλος του με τις προσπάθειες του Δημάρχου και των αρμόδιων υπηρεσιών». Ο Νίκος Νικολόπουλος ευχαρίστησε το Δήμαρχο Χρήστο Παππού και του πρόσφερε μια εικόνα της Αγίας Σοφίας με τις τρεις κόρες της, Αγάπη, Πίστη κι Ελπίδα.

«Κύριε Δήμαρχε σας ευχαριστούμε θερμά και είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες γι αυτό το έργο στην πόλη μας», σημείωσε η Γραμματέας του Συλλόγου Χριστίνα Γαλανοπούλου, προσθέτοντας απευθυνόμενη προς τον Δήμαρχο: «Με την πνευματικότητά σας, της παιδεία σας, τον πολιτισμό σας και την αποτελεσματικότητά σας συμβάλετε διαρκώς στην υλοποίηση ωφέλιμων έργων στην πόλη μας που την αναβαθμίζουν και την εξωραΐζουν. Σας απευθύνουμε την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη μας στέλνοντας τις πλέον εγκάρδιες ευχές μας για τη λαμπρή επιτυχία των προσδοκιών σας», υπογράμμισε.

«Το ζητήσατε, το είπαμε και το κάναμε πράξη», τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο οποίος ευχήθηκε «αυτός ο ναός να γίνει κοιτίδα της θρησκευτικότητας της περιοχής του Τσουκλιδίου» και προανήγγειλε την πρόθεση του να θεμελιωθεί στο μέλλον ένας μεγαλύτερος Ναός της Αγίας Σοφίας.

Το έργο του Δημάρχου εξήρε στο χαιρετισμό του ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής Ευάγγελος Λιάκος. «Θέλω από καρδιάς να συγχαρώ το Δήμαρχο για όλες τις ενέργειες τις οποίες κάνει, σε όλα τα επίπεδα, για το Δήμο, πόσο μάλλον στο θρησκευτικό τομέα», υπογράμμισε.

Στα θυρανοίξια παρευρέθησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Αναπληρωτές Δήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων του Δήμου, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Υποψήφιοι Περιφερειακοί, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.

Ο μικρός ναός της Αγίας Σοφίας αποκτήθηκε και εγκαταστάθηκε στην πλατεία της συνοικίας Τσουκλιδίου με δαπάνη του Δήμου Φυλής.

Μετά την τελετή ο Σύλλογος πρόσφερε στους πιστούς κεράσματα και άρτο.

Χαρακτηριστικά βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό 
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου