Kατά συνείδηση ψήφος από ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές για το Δήμο Φυλής


 

Κατά συνείδηση θα ψηφίσουν τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές για το Δήμο Φυλής, αποφάσισε η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος. Η Νομαρχιακή κατέληξε στη συγκεκριμένη απόφαση επειδή μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι υποψήφιοι, στους συνδυασμούς του Δημάρχου Χρήστου Παππού και του υποψηφίου Δημάρχου Χρήστου Ρούσσα. Προφανώς, όμως, έλαβε υπόψη της και τα εξής:
1. Με δεδομένο ότι ο Χρήστος Παππούς είναι το ακλόνητο φαβορί των εκλογών και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία, η Νομαρχιακή δεν ήθελε να στηρίζει τον ηττημένο, όταν μάλιστα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι υποψήφιοι με το Δήμαρχο Φυλής, δηλαδή με το νικητή.
2. Ο Χρήστος Παππούς έχει δείξει σεβασμό στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε όλα τα κόμματα. Έχει αναγνωρίσει, δημόσια και επανειλημμένα, τη συμβολή του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο μεγάλο έργο της κατασκευής Πάρκου Πρασίνου και φωτοβολταϊκών στη Χωματερή. Πολλά από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχνούν, επίσης, ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε εκθειάσει το Χρήστο Παππού στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτιρίου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και την παράδοση των οχημάτων που παραχώρησε ο Δήμος Φυλής στην Ελληνική Αστυνομία. Επισημαίνουν ακόμα ότι ο Παππούς έχει αναγνωρίσει, δημόσια, τη συμβολή της πρώην Περιφερειάρχου Ρένας Δούρου στα πολλά έργα που δρομολογήθηκαν στο Δήμο Φυλής την πενταετία 2014-2019.
3. Ο Χρήστος Παππούς συνεργάζεται, στενά, με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Κόκκαλη στο θέμα της Τοπικής Πράσινης Συμφωνίας και έχει επισκεφθεί τις Βρυξέλλες για το σκοπό αυτό. Μάλιστα, πρόσφατα διοργανώθηκε εκδήλωση στο Δήμο Φυλής, με τη συμμετοχή του Ευρωβουλευτή.
Στην πραγματικότητα η Νομαρχιακή αρνήθηκε να δώσει χρίσμα στο Χρήστο Ρούσσα, όπως εισηγούνταν στελέχη που ακολουθούν προσωπικές στρατηγικές. Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συνεδρίαση υπήρξε ταραχώδης και τελικά η πρόταση για χρίσμα στο Χρήστο Ρούσσα καταψηφίστηκε. Σχολιάζοντας, αργότερα, την απόφαση, κάποια από τα μέλη που ψήφισαν υπέρ της κατά συνείδηση ψήφου, υποστήριξαν ότι ήταν ορθή, με το σκεπτικό ότι ο Χρήστος Ρούσσας δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά του ΠΑΣΟΚ. «Εδώ δεν του έδωσε χρίσμα το κόμμα του, θα του δώσουμε εμείς;», φέρεται να είπε ένα εκ των μελών της Νομαρχιακής.
Πάντως, παρά την απόφαση για κατά συνείδηση ψήφο, φαίνεται ότι οι κάποιοι προσπάθησαν να παραπληροφορήσουν τον κόσμο, αναφέροντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε χρίσμα στο Χρήστο Ρούσσα. Αυτό προκύπτει κι από την έντονη αντίδραση της Οργάνωσης του Ζεφυρίου, η οποία μάλιστα εξέδωσε ρητή και κατηγορηματική ανακοίνωση. 
«Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ζεφυρίου, ενημερώνει τα μέλη της, ότι κυκλοφορούν διάφορα ψευδή δημοσιεύματα για στήριξη Δημοτικών Παρατάξεων στο Δήμο μας. Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ζεφυρίου, δεν στηρίζει καμία Δημοτική Παράταξη και τα μέλη μας συμμετέχουν σ’ αυτές κατά συνείδηση και με δική τους πρωτοβουλία κι επιλογή, σύμφωνα με απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αττικής, η οποία έχει αποφασίσει ότι, «όπου δεν υπάρχει Δημοτικός Συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τα μέλη να ενεργήσουν κατά συνείδηση». Υπάρχει και νεώτερη απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής, σχετικά με πρόταση στήριξης συγκεκριμένου Δημοτικού Συνδυασμού, που κατατέθηκε από μέλος της Ν.Ε. εκπρόθεσμα, μετά δηλ. την κατάθεση των συνδυασμών στο πρωτοδικείο, η οποία καταψηφίστηκε», τονίζεται στην ανακοίνωση.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου