Άνοιξε τις πύλες της η “Έκθεση Δώρων Αγάπης” - Διάρκεια ως τις 19 Ιανουαρίου 2024

 Παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού τελέστηκαν την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 τα εγκαίνια της “Έκθεσης Δώρων Αγάπης” την οποία διοργανώνει κάθε χρόνο, επί 13 συναπτά έτη, ο Σύλλογος της Ιερής Μητρόπολης Αγίου Κυπριανού και Ιουστίνης Ωρωπού και Φυλής, “Άγιος Φιλάρετος ο Ελεήμων” προς ενίσχυση του Φιλανθρωπικού της έργου.

Φίλοι και συμπαραστάτες προσήλθαν στον φιλόξενο χώρο στην οδό Στρατηγού Λιόση 8 στα Άνω Λιόσια κι έδωσαν το “παρών” στην Ακολουθία του Μικρού Αγιασμού για την έναρξη της έκθεσης την οποία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κυπριανός βοηθούμενος από τον σεβαστό Αρχιμανδρίτη π. Θεοδόσιο και τον Ιεροδιάκονο π. . Γαβριὴλ Αγιοκυπριανίτη.

Συμπαρίστανται ο Αιδεσιμότατος π. Σωτήριος Γιούλης, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, η Αντιδήμαρχος Ελένη Λιάκου, ο πρώην Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Διονύσης Βλάχος καθώς και Αντιπροσωπίες από Ιερὲς Μονὲς της Μητρόπολης.

Μετά την Ακολουθία του Αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ευχαρίστησε τον Θεό που ευδόκησε να ευοδωθεί και πάλι η οργάνωση της Έκθεσης των Δώρων Αγάπης.

Ευχαρίστησε επίσης τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και τούς παρόντες Τοπικούς Εκπροσώπους για την συμπαράσταση τους στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας γενικά και στην συγκεκριμένη προσπάθεια, η οποία γίνεται αποκλειστικά για την ανακούφιση συνανθρώπων μας που σε αυτή την κρίσιμη περίοδο χρειάζονται στήριξη.

Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη και την αξία για την πρόοδο της Τοπικής Κοινωνίας μιας συλλογικής φροντίδας, όπου Ποιμένες, Πολιτικοί Άρχοντες, ποικίλοι φορείς και προσωπικές πρωτοβουλίες συνεργάζονται για το καλό των συνανθρώπων μας, τόσο σε φιλανθρωπικό όσο και σε πολιτιστικά επίπεδο.

Η δε αξιότιμη Πρόεδρος του «Αγίου Φιλάρετου» Αθηνά Χωριατοπούλου -Τούντα απηύθυνε ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και σε όλους εκείνους που συνέβαλαν στην πραγματοποίησι της Έκθεσης δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι όλα τα διατιθέμενα είδη προσφέρθηκαν δωρεάν στον Σύλλογο για τον σκοπό αυτό.

Εν συνεχεία, οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να περιηγηθούν το χώρο της Έκθεσης και να επιλέξουν από μία ποικιλία εκκλησιαστικών και διακοσμητικών ειδών, Εικόνων, οικιακών σκευών, ενδυμάτων κ.α., τα οποία διατίθενται σε πολύ χαμηλές τιμές. Οι δε φιλόξενες διακονήτριες τού Συλλόγου παρέθεσαν κέρασμα στην είσοδο του καταστήματος.

Το Δοιηκητικὸ Συμβούλιο του Συλλόγου «Άγιος Φιλάρετος ο Ελεήμων», εύχεται εγκάρδια σε όλους εκείνους, οι οποίοι προσέφεραν ή προσφέρουν διάφορα είδη στην έκθεση, εκείνους που την διακονούν και άσους θα την επισκεφθούν, συμβάλλοντας ο καθένας με τον τρόπο του στο Φιλανθρωπικό έργο της Ιερής Μητρόπολης, κάθε ευλογία από τον Πανάγαθο Κύριο μας.

Η «Έκθεση Δώρων Αγάπης» θα είναι ανοικτή, μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2024 με το ισχύον ωράριο των καταστημάτων.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου