Το υγιεινό σνακ της εβδομάδας από την Έλενα Σερδάρη: Τυροπιτάκια του πεντάλεπτου χωρίς φύλλο

 



Τυρόπιτα και υγιεινή, είναι δύο έννοιες αντίθετες μεταξύ τους. Αυτό τουλάχιστον πιστεύαμε μέχρι πρότινος. Κι όμως, η Έλενα Σερδάρη, διαιτολόγος διατροφολόγος ειδίκευση στα νοσήματα του εντέρου και την κλινική διατροφή, έρχεται με μια πανεύκολη συνταγή να απενοχοποιήσει το «απαγορευμένο έδεσμα». 





Για την λαχταριστή τυρόπιτα χωρίς φύλλο θα χρειαστούμε

  • 200 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες (δηλαδή ένα κεσεδάκι)
  • 200 γραμμάρια βούτυρο (δηλαδή ένα κλασικό πακέτο)
  • 2 Αυγά
  • 50 γραμμάρια τυρί τριμμένο 
  • 50 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 100 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή αλεύρι βρώμης (αλέθουμε το κουάκερ στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σκόνη)




Πάμε να μαγειρέψουμε

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ και τα κάνουμε μικρά τυροπιτάκια. Στη συνέχεια τα βάζουμε στον φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για δέκα λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρώμα και να φουσκώσουν.
Αν θέλουμε να προσδώσουμε στον σνακ μας ιταλικό αέρα, προσθέτουμε στη συνταγή ντοματίνια, ελιές και ρίγανη. 

Γιατί φέτα;

H φέτα αποτελεί μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου, καθώς είναι πλούσια σε ασβέστιο, ένα μέταλλο που χρειαζόμαστε για τη λειτουργία των μυών και των νεύρων, καθώς και για γερά και υγιή οστά και δόντια. 

Επίσης, είναι πλούσια σε πρωτεΐνες απαραίτητες για την καλή υγεία, την ανάπτυξη των μυών την όψη του δέρματος και την καλή.

Ακόμη, το αγαπημένο λευκό τυρί προωθεί την καλή υγεία του εντέρου, ενώ περιέχει ευεργετικά λιπαρά οξέα που μας προσφέρουν ενέργεια και μας κρατούν χορτάτους για περισσότερες ώρες.

Για ένα ολοκληρωμένο πλάνο διατροφής που να ανταποκρίνεται αποκλειστικά στις δικές μας μοναδικές ανάγκες, απευθυνόμαστε στην Έλενα Σερδάρη. Η Έλενα ζει και εργάζεται στα Άνω Λιόσια. 
Τα στοιχεία της:


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου