Το «ΕΡΓΟ» του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ στη ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΚΥΡΙΕ ΓΚΡΗΝ

«Ένας κοινωνικός λειτουργός αναθέτει σε εργαζόμενο κοινωφελούς εργασίας την ευθύνη φροντίδας ενός ενηλικιωμένου, τον οποίο επισκέπτεται κάθε Πέμπτη προσφέροντάς του συντροφιά, επικοινωνία και βοήθεια.»

ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΚΥΡΙΕ ΓΚΡΗΝ και αυτός είναι ο τίτλος της θεατρικής παράστασης που παρακολούθησαν την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι και ωφελούμενοι του «Βοήθεια Στο Σπίτι» Δήμου Φυλής, αναγνωρίζοντας στο σανίδι μέρος του «έργου» που κι οι ίδιοι παρέχουν ή δέχονται αναλόγως του ρόλου τους.

Οι υπέροχοι ηθοποιοί Γιώργος Κωνσταντίνου και Αποστόλης Τότσικας, προκαλώντας έντονα συναισθήματα, ενσάρκωσαν στη σκηνή τους αντίστοιχους ρόλους θίγοντας θέματα όπως η μοναχικότητα και η μοναξιά στην Τρίτη Ηλικία, η δυσκολία αυτοσυντήρησης, η σημαντικότητα των κοινωνικών υπηρεσιών και η αξία της ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, οι οικογενειακές σχέσεις, οι ανθρώπινες σχέσεις, η διαφοροποίηση σε θέματα θρησκείας και σεξουαλικής ταυτότητας κι άλλα κοινωνικά θέματα που σίγουρα αγγίζουν τη ψυχή των θεατών. Μια «βαριά» αλλά συγκλονιστική παράσταση που σίγουρα προβληματίζει όποιον την παρακολουθήσει προκαλώντας και ρίγη συγκίνησης.


Τους εργαζόμενους και ωφελούμενους του Προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ συνόδεψαν η Διευθύντρια κα Ιωάννα Λιόση και η Προϊσταμένη κα Γαρυφαλλιά Κοσμά ενώ ένα ένθερμο ευχαριστώ εκφράστηκε από όλους για τον Δήμαρχο Φυλής κο Χρήστο Παππού και τον Πολιτικό Προϊστάμενο κο Γιώργο Αντωνόπουλο που στήριξαν και ενίσχυσαν τη δράση της συμμετοχής του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ στη θεατρική παράσταση.

Να σημειώσουμε ότι η θεατρική παράσταση ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΚΥΡΙΕ ΓΚΡΗΝ, σύμφωνα με τους θεατρικούς κριτικούς είναι ένα έργο-ύμνος στη διαφορετικότητα, που έχει παιχτεί σε περισσότερες από πενήντα χώρες, αποσπώντας πολλαπλά θεατρικά βραβεία. Μια σύγχρονη ιστορία, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, που προτείνει την ανθρώπινη τρυφερότητα ως βασικό όπλο αντίστασης στις θηριωδίες του παρελθόντος αλλά και τις αγκυλώσεις του παρόντος. Κατά την διάρκεια της παράστασης, πρωταγωνιστές και θεατές διανύουν όλη την ανθρώπινη διαδρομή, από το ξεκαρδιστικό γέλιο έως τα πιο λυτρωτικά δάκρυα συγκίνησης.










0 comments:

Δημοσίευση σχολίου