Ρίγη συγκίνησης στην τελετή βράβευσης του Κυριάκου Περιμένη

Δελτίο Τύπου του Συλλόγου ΕΥΝΙΚΟΣ

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν και νοσταλγικές μνήμες «ξύπνησαν», στο Στάδιο Εύνικος, στο περιθώριο της αναμέτρησης της γυναικείας ομάδας μπάσκετ με τον Παναθηναϊκό, το μεσημέρι της Κυριακής 19 Νοεμβρίου 2023.


Αφορμή αποτέλεσε η τελετή βράβευσης του εκπαιδευτικού και πρώην διευθυντή του 2ου Λυκείου Άνω Λιοσίων, Κυριάκου Περιμένη, από τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Σπ. Παππού και τον σύλλογό μας. Ως διευθυντής του σχολικού ιδρύματος και με την αγαστή συνεργασία του Εύνικου και του δήμου, δημιούργησαν στο παρελθόν μία εξαιρετική σχολική ομάδα που έλαβε μέρος σε -συνολικά- 6 Παγκόσμια Σχολικά Πρωταθλήματα Καλαθοσφαίρισης κατακτώντας δύο φορές την 4η θέση, μία φορά την 6η, όπως επίσης και τις 9η, 13η και 22η!

Στη συγκεκριμένη σχολική ομάδα συμμετείχαν, σχεδόν εξ ολοκλήρου, της ομάδας νεανίδων του συλλόγου μας, πρώην Δ.Α.Σ. Άνω Λιοσίων, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση λειτουργίας των σχετικών Αθλητικών Τμημάτων Διευκόλυνσης στο 2ο Λύκειο Άνω Λιοσίων ήταν η συνεργασία-σύμφωνη γνώμη του συλλόγου. Εκτός των άλλων και για την πόλη συνολικότερα η εξωστρέφεια από τις συγκεκριμένες επιτυχίες ήταν πολύ μεγάλη, αποδίδοντας περισσότερα οφέλη και κάνοντάς τη γνωστή στα μήκη και τα πλάτη όλου του πλανήτη.

Ο κ. Περιμένης έχοντας στο πλευρό την οικογένειά του συγκίνησε τον κόσμο που βρισκόταν στις κερκίδες του κλειστού ενθυμούμενος τις συγκεκριμένες επιτυχίες, αλλά και τη δική του ενασχόληση με το μπάσκετ, από τις ακαδημίες του Εθνικού Πειραιά.


«Έφερα στη σκέψη μου τις μαθήτριες του 2ου Λυκείου Άνω Λιοσίων, ούσες πρωταθλήτριες πανελλαδικά, εκπροσωπούσαν τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Μαθητριών Λυκείων και ύψωσαν την ελληνική σημαία στην πρώτη σειρά απ’ όλες τις σημαίες των κρατών που έλαβαν μέρος. Η συνεισφορά του δήμου και του τότε δημάρχου, Νίκου Παπαδήμα, καθώς και του νυν δημάρχου Χρήστου Παππού, αμφότεροι μαθητές μου, ήταν καθοριστική γι’ αυτή την επιτυχία«, σημείωσε αρχικά ο κ. Περιμένης ο οποίος αφιέρωσε την πλακέτα που έλαβε στη γυναίκα του Σοφία, στα παιδιά του Τάσο, Κώστα, Ποτούλα και Κατερίνα καθώς και στα εγγόνια του, που όπως χαρακτηριστικά είπε: «με κράτησαν και με κρατούν στη ζωή με τη βοήθεια της Παναγίας«.

Και κατέληξε λέγοντας: «Τελειώνοντας, θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς, που με τιμούν μ’ αυτή την εκδήλωση, ιδιαίτερα τον δήμαρχο, τον Βασίλη Ντάκουρη, πρώην μαθητή μου, τον Γιώργο Μαυροειδή και τον Χρήστο Παππού, υπεύθυνους στο αθλητικό τμήμα του δήμου. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την τιμή που μου κάνετε«, με το θερμό χειροκρότημα όλων να φορτίζει την ατμόσφαιρα, το μεσημέρι της Κυριακής.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Εύνικου Χρήστος Κ. Παππούς εξήρε την παρουσία και τη συμβολή του κ. Περιμένη στις επιτυχίες της σχολικής ομάδας, που αποτέλεσαν και το λόγο της συγκεκριμένης βράβευσης. Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι παρόμοιες πρωτοβουλίες και τιμητικές εκδηλώσεις θ’ ακολουθήσουν κι άλλες στο μέλλον από την ομάδα μας!

Βίντεο και φωτό


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου