Μεγάλη προσέλευση για έλεγχο ακουστικής ικανότητας στα ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε μία ακόμη δράση προσυμπτωματικού ελέγχου στα άτομα της Τρίτης Ηλικίας, από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), τα ΚΕΠ Υγείας και την εταιρεία Akoustica Medica.

Η δράση αφορούσε στη μέτρηση της ακουστικής ικανότητας και πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Νοεμβρίου στο Α’ ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων και την Τρίτη 22 Νοεμβρίου στο ΚΑΠΗ Ζεφυρίου.

Ειδικότερα, η δράση περιλάμβανε δωρεάν προληπτικό έλεγχο ακουστικής ικανότητας (ωτοσκόπηση) που πραγματοποιήθηκε, στο Α΄ ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων, από τους συνεργαζόμενους ιατρούς, ΩΡΛ Γεώργιο Γρηγοριάδη και Ειδικό Ακοοπροθετιστή Γιάννη Σαλούστρο, ενώ το συντονισμό είχε η Ναταλία Χαλαμαντάρη, Διοργανώτρια Μάρκετινγκ και Σπέσιαλιστ Κομιουνικέσιον (Spesialist Communication) της συνεργαζόμενης εταιρείας. Στο ΚΑΠΗ Ζεφυρίου η εξέταση πραγματοποιήθηκε από τον κ. Σαλούστρο και την κα Χαλαμαντάρη.

Στη διάρκεια της δράσης, από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ., εξετάστηκαν και στα δύο ΚΑΠΗ, συνολικά 92 άτομα με προκαθορισμένα ραντεβού και, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 23 από αυτά παρουσίασαν ύποπτα ευρήματα.


“Η συμμετοχή των ηλικιωμένων στις δράσεις πρόληψης της υγείας μας δίνει το έναυσμα να συνεχίσουμε και διευρύνουμε τις δράσεις μας με σκοπό να προλαμβάνουμε ενδεχόμενα προβλήματα υγείας, που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα εντοπίζονταν εγκαίρως”, υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κοινωνικής Υπηρεσίας Γιώργος Αντωνόπουλος.

“Βρισκόμαστε σταθερά δίπλα στους ηλικιωμένους και με δράσεις προληπτικής ιατρικής δίνουμε τη δυνατότητα σε όλα τα άτομα της Τρίτης ηλικίας να έχουν πρόσβαση σε προληπτικές εξετάσεις. Η έγκαιρη διάγνωση είναι σημαντικός παράγοντας για την αποτελεσματική θεραπεία, και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που συμβάλουμε στην πρόληψη ενδεχόμενων σοβαρών προβλημάτων”, δήλωσε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου