Ξεκίνησε το ταξίδι του, το πρώτο παιδικό βιβλίο του συντοπίτη μας Σπύρου Χρυσικόπουλου “ΚΟΛΥΜΠΩΝΤΑΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ” από τις Εκδόσεις “ΨΥΧΟΓΙΟΣ”

Το πρώτο Παιδικό βιβλίο από τις Εκδόσεις “ΨΥΧΟΓΙΟΣ” του υπεραθλητή συντοπίτη μας Σπύρου Χρυσικόπουλου με τίτλο “ΚΟΛΥΜΠΩΝΤΑΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ” παρουσιάστηκε το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 στο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου Ο.Α.Κ.Α. «Σπύρος Λούης» παρουσία πλήθους κόσμου.

Για το βιβλίο μίλησαν ο Γενικός Διευθυντής του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών Κωνσταντίνος Χαλιορής, ο εικονογράφος του βιβλίου Γιώργος Σγουρός και φυσικά ο συγγραφέας – κολυμβητής υπέρ – αποστάσεων, Σπύρος Χρυσικόπουλος.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Χριστίνα Βίδου ενώ ο συγγραφέας συνομίλησε με το κοινό και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του.

Οι εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ έγραψαν σχετικά:

Ο Σπύρος είναι ένας κολυμβητής μεγάλων αποστάσεων και κάθε εγχείρημά του φαντάζει ακατόρθωτο. Η προσήλωση στους στόχους του, οι απαιτητικές και ταυτόχρονα πολύωρες προπονήσεις αλλά και η δύναμη του μυαλού είναι τα εφόδια που τον βοηθούν να πραγματοποιεί τα όνειρά του. Ο δρόμος δεν είναι πάντα εύκολος και κάποιες φορές έρχεται αντιμέτωπος με απροσπέλαστες δυσκολίες…
Η ιστορία του, όμως, μας δείχνει ότι ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάμε και ότι κάθε εμπόδιο μας κάνει πιο δυνατούς! Στο τέλος, η ανταμοιβή της επιτυχίας είναι μοναδική.
Μια αληθινή ιστορία που μας κάνει να αναθεωρήσουμε σχετικά με τα ανθρώπινα όρια.

Λίγα λόγια για τον Σπύρο Χρυσικόπουλο:

Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε την κολύμβηση και σύντομα κατάλαβε ότι είχε «κλίση» στις μεγάλες αποστάσεις. Σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (ΤΕΦΑΑ Τρικάλων). Είναι προπονητής κολύμβησης και κολυμβητής υπέρ-αποστάσεων. Στο ξεκίνημα της επαγγελματικής του καριέρας ασχολήθηκε με τη βρεφική κολύμβηση και τη ναυαγοσωστική. Το 2017 κολύμπησε τέσσερις φορές συνεχόμενα τον διάπλου του Τορωναίου κόλπου, ενώ το 2019 έγινε ο πρώτος Έλληνας που κολύμπησε 100χλμ. σε πισίνα. Το 2021 έγινε κάτοχος Παγκοσμίου ρεκόρ Γκίνες καθώς κολύμπησε σε πισίνα 358,2χλμ. σε μια εβδομάδα. Το 2022 κολύμπησε συνεχόμενα από τη Ρόδο μέχρι το ακριτικό μας Καστελλόριζο για 64 ώρες και 5 λεπτά και έγινε ο μοναδικός κολυμβητής στον κόσμο που παρέμεινε στη θάλασσα για τόσες ώρες. Φυσικά, στο μυαλό του υπάρχουν αρκετά σπουδαία εγχειρήματα, τα οποία θα συνεχίζει να τα θέτει ως στόχους που θα πραγματοποιήσει στο μέλλον. Η αγάπη του για τα παιδιά τον οδήγησε να γράψει αυτό το βιβλίο.
Το «Κολυμπώντας πέρα από τα όρια» είναι το πρώτο του παιδικό βιβλίο μέσα από το οποίο αφηγείται σκέψεις και συναισθήματα των παιδικών του χρόνων και περιγράφει όλες τις δυσκολίες των ατομικών του εγχειρημάτων. Γνωρίζοντας καλά τα οφέλη του αθλητισμού στην σωματική και ψυχική υγεία, ο Σπύρος μέσα από αυτό το βιβλίο θέλει να ωθήσει όλα τα παιδιά να ασχοληθούν με οποιοδήποτε άθλημα αγαπούν και παράλληλα θέλει να τα παρακινήσει να βάζουν στόχους και να τους πραγματοποιούν ξεπερνώντας όλα εμπόδια.

Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος με ανάρτησή του στη σελίδα του στο face Book σχετικά με την εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου του έκανε την παρακάτω ανάρτηση:

Ήταν μια υπέροχη βραδιά, σας ευχαριστώ πολύ όλους!!
Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στην κυρία Χριστίνα Βίδου για την άψογη παρουσίαση, την Εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης που διάνθισαν τη βραδιά με ένα εντυπωσιακό show, την κυρία Γεωργία Φυρίγου Κόνσολο και τον κύριο Κωνσταντίνο Χαλιορή για τη στήριξή τους και την βράβευση-έκπληξη που μου έκαναν. Το προσωπικό του Ο.Α.Κ.Α. Φυσικά να ευχαριστήσω τον Γιώργο Σγουρό που μαζί δημιουργήσαμε αυτό το βιβλίο και τις εκδόσεις Ψυχογιός!


Ο ΦΥΛΑΡΧΟΣ εύχεται από καρδιάς στον Σπύρο Χρυσικόπουλο το βιβλίο του να είναι καλοτάξιδο!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου