ΛΕΥΚΟΙ ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ της Θεατρικής Ομάδας PRAXEIS του Συλλόγου Εναλλακτικών Δράσεων Δήμου Φυλής NAMASTE

Ξεχωριστή κι εξαιρετική η εναλλακτική παράσταση ΛΕΥΚΟΙ ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ της Θεατρικής Ομάδας PRAXEIS του Συλλόγου Εναλλακτικών Δράσεων Δήμου Φυλής NAMASTE, που ανέβηκε στο θέατρο «ΑΡΓΩ» στο Μεταξουργείο, την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023, σε έναν κατάμεστο από κόσμο, επίσης εναλλακτικό, θεατρικό χώρο.

Επρόκειτο για μια «σκυταλοδρομία» μονολόγων με τους ηθοποιούς να ξεγυμνώνουν τον εαυτό τους, μονολογώντας και ομολογώντας την βαθύτερη αλήθεια τους κι αγκαλιάζοντας την λευκή λύτρωσή τους.

Σε σκηνοθεσία Ελένης Κολιού, οι ηθοποιοί με τους ρόλους τους, τις κινήσεις και τα λόγια τους μετέφεραν στο κοινό τους ένα πλήθος μηνυμάτων για την ανθρώπινη ύπαρξη, τις σχέσεις και την ίδια τη ζωή. Σύμφωνα με τη θεατρολόγο "Οι ΛΕΥΚΟΙ ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ αποτελούν, τόσο ως ιδέα, όσο και ως δράση, τη σύνθεση διαφορετικών χαρακτήρων και χαρακτηριστικών, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους με ιδιαίτερο τρόπο, χρησιμοποιώντας τεχνικά και εκφραστικά μέσα. Οι ιστορίες που αφηγούνται, τολμούν και αγγίζουν βαθιά κομμάτια του εαυτού τους. Για αυτό ακριβώς το λόγο ονομάζονται ΛΕΥΚΟΙ … διότι μέσα από την ομολογία της αλήθειας και της αποκάλυψης, οδηγούνται και μας οδηγούν στην κάθαρση" .

Η πρόεδρος του Namaste κα Ιωάννα Λιόση εν μέσω των θερμών χειροκροτημάτων των θεατών στο τέλος της παράστασης κι αφού τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους τόνισε ότι το γενικότερο μήνυμα της παράστασης αλλά και της λειτουργίας του Συλλόγου είναι ότι προχωράμε μπροστά αποκτώντας επίγνωση για την αλήθεια του εαυτού μας κι εκφράζοντάς την.

Την θεατρική παράσταση παρακολούθησε κι ο Αντιδήμαρχος Δήμου Φυλής κος Αθανάσιος Σχίζας, ο οποίος δήλωσε : «Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για αυτή την υπέροχη εναλλακτική παράσταση- δράση, που πραγματικά εγώ πρώτη φορά παρακολουθώ κι αισθάνομαι όχι μόνο χαρά αλλά και τιμή που ο Δήμος μας έχει μια τέτοια ομάδα, μια ομάδα που πρέπει να αναδείξουμε το έργο της και προσωπικά εγώ υπόσχομαι σε όλους εσάς ότι θα γίνει αυτή η προσπάθεια για να παρουσιάσετε αυτή την δουλειά σας μέσα στο Δήμο από τον οποίο προέρχεστε και είναι τιμή και καμάρι του Δήμου να έχει εκτός από τα παραδοσιακά πανηγύρια και δρώμενα και αυτή την ιδιαίτερη κι εναλλακτική ομάδα !!!

Στην παράσταση συμμετείχαν με σειρά εμφάνισης: Βασίλης Βασιλάρας, Δήμητρα Μαυροειδή, Γιώτα Γκλιάτη, Έφη Σαραντοπούλου, Νίκος Τοτόμης, Νίκη Γιαννή, Ειρήνη Ντούζου, Μαρία Σκαμαντζούρα, Γιώτα Κοχλιαρίδου, Κώστας Κάγκας, Σοφία Μάρκου, Ειρήνη Γκαργκάσουλα, η σκηνοθέτης Ελένη Κολιού και η Πρόεδρος του Συλλόγου Namaste Ιωάννα Λιόση.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο Ιωάννης Νανόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν την έναρξη της παράστασης οι εναλλακτικοί ηθοποιοί αντάλλαξαν ευχές για Καλή Επιτυχία με τον μεγάλο Έλληνα ηθοποιό μας Γιώργο Κωνσταντίνου, ο οποίος έπαιζε στην δική του παράσταση στην διπλανή θεατρική αίθουσα.

Το φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζεται είναι μέρος των επαγγελματικών φωτογραφιών του γνωστού φωτογράφου και συνδημότη μας Ανδρέα Ατζάμπου, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην Πρόεδρο : «Μου δώσατε εξαιρετική πρώτη ύλη επαγγελματικής κατηγορίας …δεν έχω λόγια…η δουλειά απογειώθηκε!!»

Για την εξαίσια παράσταση της ομάδας PRAXEIS μιλούσαν με τα λόγια τους, το χειροκρότημά τους και τα σχόλια τους σύσσωμοι όσοι παραβρέθηκαν τη συγκεκριμένη βραδιά στο γνωστό θέατρο. Να σημειώσουμε ότι η παράσταση ήταν ήδη Sold Out μέρες πριν, γεγονός που αφήνει περιθώρια κι ελπίδες να ξαναπαιχτεί προκειμένου να την παρακολουθήσουν κι άλλοι θεατρόφιλοι και fan του εναλλακτικού συλλόγου και θεάτρου. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου