3ος Πανελλήνιος Έπαινος Συγγραφής στον Γιάννη Γαλανόπουλο – Ο … “ρόλος” της Άννας Φόνσου!

 Μια νέα μεγάλη κατάκτηση προστέθηκε στο βιογραφικό του συνδημότη μας θεατρικού συγγραφέα, ηθοποιού και σκηνοθέτη της θεατρικής ομάδας Άνω Λιοσίων "Υπερφωτισμένοι", Γιάννη Γαλανόπουλου μετά τις βραβεύσεις για το "Φίδι στον κόρφο μου" το 2018 και τη "Μετασεισμική ακολουθία ή Πώς την κάνουν οι Κινέζοι" το 2019. 

Πρόκεται για έναν ακόμη Έπαινο Συγγραφής στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Θεατρικού Έργου που διοργάνωσε από κοινού η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023.

 Ο Γιάννης Γαλανόπουλος βραβεύθηκε για το νέο θεατρικό του έργο με τίτλο "Άνοιξε την πόρτα". Μια κωμωδία με έντονα κοινωνικά μηνύματα, την οποία εμπνεύστηκε από μια ιστορία που διηγήθηκε σε μια ζωντανή συνέντευξή της η ηθοποιός Άννα Φόνσου, στην εκπομπή Studio 4 της ΕΡΤ, πέρυσι.
 Συγκεκριμένα, η Άννα Φόνσου είχε αναφέρει ότι είχε κάνει το τραπέζι και είχε κοιμήσει στο σαλόνι της τους δυο ανθρώπους που είχαν μπει στο σπίτι της νωρίτερα για να την ...κλέψουν!

 Αυτή η ιστορία κέντρισε το συγγραφικό ενδιαφέρον του Γιάννη Γαλανόπουλου ο οποίος μέσα σε τρεις μήνες την δραματοποίησε στο "Άνοιξε την πόρτα".

 Η Άννα Φόνσου τηλεφωνικά έδωσε συγχαρητήρια στον Γιάννη Γαλανόπουλο για την επιτυχία του και τον προσκάλεσε στο "Σπίτι του Ηθοποιού" για να γνωριστούν. Ο Γιάννης Γαλανόπουλος της αφιέρωσε τον Έπαινο από το βήμα της Τελετής Απονομής των Βραβείων, για την έμπνευση που πήρε μέσα από αυτή την βαθειά ανθρώπινη ιστορία. 

Επίσης, τον αφιέρωσε στη σύζυγό του Ελένη Πετροπούλου και τις κόρες τους για τη στήριξή τους σε ό,τι κάνει, αλλά και στη θεατρική του οικογένεια, τους "Υπερφωτισμένους", που χειροκροτούσαν το σκηνοθέτη τους μέσα στην αίθουσα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και θα ανεβάσουν το έργο επί σκηνής την επόμενη θεατρική σεζόν.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου