Διάθεση βιβλίων για τον εμπλουτισμό των σχολικών βιβλιοθηκών από το Νίκο Χατζητρακόσια

Μπορεί η συντήρηση και ο εξοπλισμός των Γυμνασίων και Λυκείων να είναι οι βασικές αρμοδιότητές του, όμως ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας ασκεί παράλληλες δραστηριότητες που αναβαθμίζουν το επίπεδο των σχολικών μονάδων και στοχεύουν στη βελτίωση των μαθητών.

Στο πλαίσιο αυτό, προωθεί τη βιβλιοφιλία και τη φιλαναγνωσία στα Γυμνάσια και Λύκεια, διαθέτοντας βιβλία που είτε έχουν συγγράψει συνδημότες μας, είτε βοηθούν στην γενικότερη καλλιέργεια των μαθητών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η διάθεση του βιβλίου «Κολυμπώντας πέρα από τα όρια», του συνδημότη μας Σπύρου Χρυσικόπουλου, αλλά και του γνωστού, κι από τις διαλέξεις του στο Δήμο μας, με αντικείμενα εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, ψυχιάτρου Δημήτρη Σούρα.

Επόμενος στόχος του Νίκου Χατζητρακόσια είναι ο περαιτέρω εμπλουτισμός των σχολικών βιβλιοθηκών, ει δυνατόν και με τη δημιουργία δανειστικών βιβλιοθηκών. «Σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε δωρεές εκδοτικών οίκων ή και συνδημοτών μας, οι οποίοι δεν μπορούν να κρατήσουν τα βιβλία τους λόγω έλλειψης χώρου. Η κατεύθυνση του Δημάρχου Χρήστου Παππού είναι να συνδυάσουμε τη βιβλιοφιλία με την οικολογική προσέγγιση του βιβλίου. Από τη στιγμή που καταστρέφουμε δέντρα για να τυπώσουμε βιβλία, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να τα διαβάσουν, όσο το δυνατόν, περισσότεροι άνθρωποι και τα σχολεία είναι οι κατάλληλοι χώροι», δήλωσε ο Νίκος Χατζητρακόσιας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου