Θανάσης Μπούρας: Προαστιακός Δυτικής Αττικής_Έτοιμος σε 2 χρόνια


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024, πραγματοποίηθηκε επίσκεψη σε εργοτάξιο του υπό κατασκευή έργου της επέκτασης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Δυτικής Αττικής στα Μέγαρα προκειμένου να γίνει επιθεώρηση από κοντά της εξέλιξης των εργασιών. Επικεφαλής της επιθεώρησης των εργασιών ήταν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Παρών στην επιθεώρηση των εργασιών ήταν φυσικά ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού μήκους 34,6 χλμ. και προϋπολογισμού περίπου 96 εκατ. ευρώ, η ολοκλήρωση του οποίου αναμένεται σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα. Η γραμμή, κατά τη λειτουργία της, θα εξυπηρετεί έξι οικισμούς (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Λουτρόπυργος, Νεράκι, Νέα Πέραμος και Μέγαρα) και στο εμπορευματικό σκέλος, τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου και Ελευσίνας. Συνολικά, προβλέπονται επτά στάσεις (ΕΛΠΕ Ασπροπύργου, Ασπρόπυργος, Βαμβακιά, Ελευσίνα, ΕΛΠΕ Ελευσίνας, Λουτρόπυργος, Νέα Πέραμος), ενώ υπάρχει πρόβλεψη μετεπιβίβασης επιβατών από τον κλάδο αυτό του Προαστιακού στις γραμμές του υφιστάμενου δικτύου Προαστιακού Σιδηροδρόμου. Η νέα γραμμή θα συνδέσει τη Δυτική Αττική με την Αθήνα, το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, τον Πειραιά και το υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο. Με την ολοκλήρωση του οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινούνται από και προς το κέντρο της Αθήνας με ευκολότερο, γρηγορότερο και ασφαλέστερο τρόπο. Εξασφαλίζονται γρήγορες και οικονομικές μετακινήσεις για τους επιβάτες, μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στους οδικούς άξονες της Δυτικής Αττικής, καλύτερες εμπορευματικές μεταφορές, αναβάθμιση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας με αναπηρία.

Ο κ. Μπούρας κατα τη διάρκεια της επιθεώρησης δήλωσε μεταξύ άλλων: “Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το γεγονός ότι προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς το έργο αναβάθμισης του Προαστιακού Σιδηρόδρομου από τα Άνω Λιόσια μέχρι τα Μέγαρα.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα αναβαθμίσει τη Δυτική Αττική, θα αποσυμφορήσει την κίνηση προς την Αθήνα και θα μειώσει σημαντικά την ατμοσφαιρική ρύπανση βελτιώνοντας την καθημερινότητα των κατοίκων της Δυτικής Αττικής. Πρόκειται για ένα έργο με σημαντικό όφελος για την τοπική κοινωνία και την περιφερειακή ανάπτυξη διευκολύνοντας μάλιστα την επιχειρηματικότητα που είναι σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης για τη Δυτική Αττική”. Κλείνοντας ο κ. Μπούρας μίλησε για την προοπτική της σύνδεσης του Προαστιακού με το Σιδηροδρομικό κόμβο των Αγίων Αναργύρων.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου