Παστίτσιο διαίτης από την Έλενα Σερδάρη - Από τις 700 πέφτουμε στις 300 θερμίδες ανά κομμάτι

 


Ένα τεράστιο σύνολο ανθρώπων - ανάμεσά τους κι εμείς - όταν οραματιζόμαστε το ιδανικό φαγητό για το οικογενειακό τραπέζι, η σκέψη μας πηγαίνει κατευθείαν στο ένα, το μοναδικό, το ανεπανάληπτο: Στο παστίτσιο. Όμως αλήθεια, δεν είναι λιγάκι βαρύ; Ιδίως αν είναι Δευτέρα και έχουμε περάσει ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο λιχουδιές και ατασθαλίες; 


Κι όμως, η Έλενα Σερδάρη, διαιτολόγος-διατροφολόγος με ειδίκευση στα νοσήματα του εντέρου και την κλινική διατροφή, με την θρεπτική και light συνταγή της, μας αποδεικνύει ότι το παστίτσιο, όχι μόνο δεν απαγορεύεται, αλλά μπορεί να αποτελέσει κάλλιστα ένα ισορροπημένο γεύμα ακόμα και για κάποιον που κάνει διατροφή. 



Για το παστίτσιο στην πιο υγιεινή βερσιόν θα χρειαστούμε:


- 750γρ. Κιμά από στήθος κοτόπουλου ή γαλοπούλας ή σόγιας (για τους χορτοφάγους)
- 1 κρεμμύδι,
- 2κ.σ. Ελαιόλαδο,
- 2κ.σ. Πελτέ ντομάτας αραιωμένο σε νερό ή 1 μικρό πουμαρό
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί,
- 1κ.γ. Καυτερή πάπρικα 
- Λίγο αλάτι 
- 2 Φύλλα δάφνης

Για την μπεσαμέλ:

- 100γρ. Αλεσμένη βρόμη ή αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο,
- 1κ.σ. Becel pro activ ή 100ml. Λάδι καρύδας, 
- 2κ.σ. Τυρί τριμμένο light

Για τα ζυμαρικά:

- 1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο,

Για τη σύνθεση: 

- 3κ.σ. Τυρί τριμμένο που λιώνει μόνο του light και 1 ασπράδι 

Εκτελούμε ακριβώς όπως όταν πρόκειται να ετοιμάσουμε το παραδοσιακό μας παστίτσιο. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε τα πιο healthy υλικά.

Ένα μέτριο κομμάτι από την κλασική συνταγή έχει 690 θερμίδες, ενώ η εναλλακτική αυτή μόλις 300 θερμίδες.

Για το υγιεινό σνακ της εβδομάδας, επισκεπτόμαστε το     fylarhos.gr. Για ένα ολοκληρωμένο πλάνο διατροφής που να ανταποκρίνεται αποκλειστικά στις δικές μας μοναδικές ανάγκες, απευθυνόμαστε στην Έλενα Σερδάρη. Η Έλενα ζει και εργάζεται στα Άνω Λιόσια. 
Τα στοιχεία της:






0 comments:

Δημοσίευση σχολίου