Τυλιγμένος με την αυθεντική σημαία της ΓΡΙΖΑΣ κίνησε για το μεγάλο ταξίδι ο Αλέξανδρος Σύρμας

Της Εύης Τριανταφύλλου 

Σκεπασμένος στοργικά από τα πνευματικά του τέκνα, με την αυθεντική σημαία της ΓΡΙΖΑΣ αναχώρησε για το μεγάλο ταξίδι ο επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων Αλέξανδρος Σύρμας, το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου 2024.
Η νεκρώσιμος Ακολουθία εψάλη, στον Πολιούχο Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης Άνω Λιοσίων με τον οποίο ο Αλέκος είχε δεσμούς ζωής.
Παρόντες στο ύστατο χαίρε τα παιδιά και τα εγγόνια του, οι συγγενείς και οι δεκάδες φίλοι του.
Τον Αλέξανδρο Σύρμα άλλωστε αποχαιρέτησαν με σεβασμό και αγάπη, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας με τον οποίο τον συνέδεε φιλία ετών, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας, ο Βουλευτής Ευάγγελος Λιάκος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων Γιώργος Μαρπίνης,  μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής και των Τοπικών Συμβουλίων Άνω Λιοσίων Ζεφυρίου και Χασιάς, πρώην Δήμαρχοι - Δημοτικοί - Τοπικοί Σύμβουλοι κι εκπρόσωποι Πολιτικών Κομμάτων. 
Επικήδειους λόγους με λόγια από καρδιάς εκφώνησαν ο νέος Πρόεδρος της Γρίζας Σπύρος Μαρίνης και η Πρόεδρος του Αθλητικού – Πολιτιστικού Συλλόγου “Φερενίκη”, Μαρία Πλαβούκου.
Ο εμβληματικός παραδοσιακός τραγουδιστής Σπύρος Μπρέμπος τον ξεπροβόδισε με ένα τραγούδι, ενώ δεκάδες εκπρόσωποι από Πολιτιστικούς Συλλόγους του τόπου και των γειτονικών Δήμων Αχαρνών – Ιλίου και Αγίων Αναργύρων – Καματερού, έδωσαν το “παρών”.
Κορυφαία στιγμή της τελετής εκείνη όπου σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Αρβανίτικου Συλλόγου Άνω Λιοσίων, τον τύλιξε με τη σημαία της ΓΡΙΖΑΣ, δια χειρός του πρώην κι επί σειρά ετών Προέδρου της Γιώργου Καραϊσκάκη και του διαχρονικού της μέλους Νίκου Γεώργα, ενώ μετά το πέρας της τελετής στο Παλαιό Κοιμητήριο Άνω Λιοσίων, η σημαία παραδόθηκε από τον νέο Πρόεδρο Σπύρο Μαρίνη και τα μέλη του Δ.Σ, στα χέρια της οικογένειάς του.

Ήταν ο επίλογος μιας μακράς και λαμπρής πορείας που άφησε πίσω της κληρονόμους, που τώρα όσο ποτέ, έχουν το χρέος να τη συνεχίσουν με το ίδιο πάθος και την ίδια αγάπη που τους δίδαξε ο Αλέξανδρος Σύρμας.

Καλό ταξίδι Αλέκο...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου