Κλίμα βαθιάς συγκίνησης στην Πολιτική Κηδεία του πρώην Δημάρχου Ζεφυρίου Γιάννη Λάππα

 Σε κλίμα θλίψης και βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου 2024, η Πολιτική Κηδεία του πρώην Δημάρχου Ζεφυρίου Γιάννη Λάππα.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου τον Γιάννη Λάππα αποχαιρέτησαν με δάκρυα στα μάτια, η σύντροφός του Καίτη, οι κόρες τους Μαρία και Ελένη, τα εγγόνια του, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και των Τοπικών Συμβουλίων Φυλής, συναγωνιστές του, φίλοι και πλήθος δημοτών.

Με λόγια από καρδιάς μίλησε για τον πατέρα της εκ μέρους της οικογένειας προκαλώντας ρίγη συγκίνησης η κόρη του Μαρία.

Επικήδειους εκφώνησαν επίσης με ιδιαίτερα τιμητικά λόγια για τον πρώην Δήμαρχο και το έργο του, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, η πρώην Δήμαρχος Ζεφυρίου Φωτεινή Γιαννοπούλου, η συναγωνίστρια και οικογενειακή του φίλη Χαρά Τοπαλίδου, εκ μέρους του Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Ζεφυρίου η Νίκη Βαδεβούλη - Πανάγου, και ο συναγωνιστής και φίλος του εκπρόσωπος της Κ.Ε.Δ.Α Αντώνης Παπαδομιχελάκης.

Εκπροσωπώντας σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς ανέφερε τα εξής:

Βαρύ το πένθος που σκιάζει από την περασμένη Δευτέρα τη Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου και όλο το Δήμο Φυλής.

Μεγάλη θλίψη προκάλεσε σε όλους μας το άγγελμα του θανάτου του πρώην Δημάρχου Γιάννη Λάππα.

Βαρύ και θλιβερό καθήκον μας κάλεσε σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου.

Ακόμη πιο βαρύ το χρέος και η δική μου ευθύνη να αποχαιρετήσω, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου, έναν αγαπητό συνάδελφο.

Με ποια λόγια να αποχαιρετήσεις, αυτόν που διέπρεψε με την κοινωνική, πολιτική και οικογενειακή του παρουσία;

Φίλες και φίλοι,

έφυγε από κοντά μας, ένας άνθρωπος που πρόσφερε για την πρόοδο αυτού του τόπου και την ευημερία των συνδημοτών του. Έντιμος, ηθικός, μα πάνω απ όλα, άνθρωπος του μέτρου.

Ο Γιάννης Λάππας γεννήθηκε στους ιστορικούς Σοφάδες της Καρδίτσας, αλλά σύντομα έκανε το Ζεφύρι δεύτερη πατρίδα του.

Ασχολήθηκε από νωρίς με τα κοινά και βρέθηκε στο πλευρό του Κώστα Λιάρου, της εμβληματικής αυτοδιοικητικής προσωπικότητας του Ζεφυρίου.

Μετά το θάνατό του, ήταν εκείνος που ανέλαβε να οδηγήσει το σκάφος της παράταξής του, ασκώντας καθήκοντα Δημάρχου μέχρι την 31-12-1998. Κι ήταν αυτός που πρωτοστάτησε, το 2018, ώστε να τοποθετήσουμε τον ανδριάντα του Κώστα Λιάρου στο ομώνυμο ΠΑΡΚΟ ΛΙΑΡΟΣ.

Παρέμεινε πάντα ενεργός και παρών στην Αυτοδιοίκηση αλλά και στην κεντρική πολιτική σκηνή, ως υποψήφιος βουλευτής με το πολιτικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ευπρεπής, μετριοπαθής, με συγκροτημένο πολιτικό λόγο και προτάσεις και κυρίως με σεβασμό και δημοκρατική αντίληψη.

Αυτό τον άνθρωπο καλούμαστε σήμερα να αποχαιρετήσουμε, κρατώντας ως παρακαταθήκες το ήθος, τη σεμνότητα, το μέτρο, αλλά και την αγωνιστικότητα που ο ίδιος τήρησε ως στάση ζωής.

Αγαπητέ φίλε, Δήμαρχε, Γιάννη Λάππα

Ο θάνατος σου γέμισε θλίψη και βαθιά συγκίνηση όλους εμάς, τους συναδέλφους, τους συμπολίτες σου, τους φίλους και συγγενείς σου, αλλά κυρίως την οικογένεια σου.

Σήμερα η κοινωνία του Ζεφυρίου αποχαιρετά ένα ξεχωριστό άνθρωπο, που τίμησε και υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση, με ανιδιοτέλεια, εντιμότητα, ειλικρίνεια, από αγάπη και συνειδητή έγνοια για τον τόπο μας.

Έναν άνθρωπο αρχών και αξιών, ρεαλιστή, αλλά και οραματιστή. Που στεκόταν με σεμνότητα στις χαρές και στις λύπες, στις αγωνίες και στα προβλήματα, στην καθημερινότητα των συμπολιτών του.

Φίλε Γιάννη Λάππα,

σε αποχαιρετούμε με σεβασμό η οικογένεια σου, οι συνάδελφοι σου στην Αυτοδιοίκηση, οι φίλοι σου.

Η προσωπικότητα και η μνήμη σου θα μείνουν ζωντανά και θα αφήσουν ανεξίτηλο το αποτύπωμά σου στη Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου.

Καλό σου ταξίδι.

Στον ανείπωτο πόνο της οικογένειας σου, εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Μετά τον σεμνό αποχαιρετισμό η σορός του Γιάννη Λάππα οδηγήθηκε στη Ριτσώνα, για αποτέφρωση, σύμφωνα με την τελευταία επιθυμία του εκλιπόντος.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά βίντεο με τους επικήδειους λόγους και φωτογραφικό υλικό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου