Στη αδούλωτη Μάνη για την επέτειο έναρξης της Επανάστασης του 1821 ο Γιάννης Μαυροειδάκος

 


Ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος παρέστη, την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024, στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ανατολικής Μάνης στην Αρεόπολη, με τις οποίες κορυφώθηκε ο φετινός εορτασμός αναφορικά με την 203η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης. 
Μετά την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, προεξάρχοντος του Mητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου και το καλωσόρισμα του Δημάρχου, Πέτρου Ανδρεάκου, ακολούθησε η αναπαράσταση της ορκωμοσίας των μανιάτικων οικογενειών από μαθητές και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Προέδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Νίκη Μαριόλη. 
Αργότερα, στην Πλατεία Αθανάτων Αρεόπολης, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων. 
Το πρόγραμμα των πενθήμερων εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με Παρέλαση Αναπήρων και θυμάτων πολέμου Ν. Λακωνίας, Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Συλλόγων και Στρατιωτικών Τμημάτων. 
«Είναι μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ το Δήμο Φυλής και το Δήμαρχο Χρήστο Παππού σε μια μεγάλη επέτειο της γενέτειράς μου Μάνης. Η Επανάσταση του 1821 ξεκίνησε από αυτό τον ιερό τόπο, όπου τιμήσαμε και φέτος, τους ήρωες που απελευθέρωσαν την Πατρίδα μας από τον τουρκικό ζυγό», δήλωσε ο Γιάννης Μαυροειδάκος.
  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου