Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Με τη δύναμη της κωμωδίας έλαμψαν οι «Υπερφωτισμένοι» στο 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Καρδίτσας

Στο μακροβιότερο διαγωνιστικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου της Ελλάδας, στην Καρδίτσα, διαγωνίσθηκαν την Κυριακή 17 Μαρτίου οι «Υπερφωτισμένοι» Άνω Λιοσίων με το έργο «PRANA, ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ» του Γιάννη Γαλανόπουλου.


Η παράσταση που ανέβηκε με την υποστήριξη του Δήμου Φυλής, και την διαχρονική βοήθεια του Αντιδημάρχου Μιχάλη Οικονομάκη, χάρισε μοναδικές ατάκες που σκόρπισαν το γέλιο στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο της πόλης, το οποίο γέμισε από νωρίς με θεατές κάθε ηλικίας, παρότι την ίδια ώρα στην κεντρική πλατεία της πόλης πραγματοποιούνταν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Τα σχόλια του κοινού ήταν εγκωμιαστικά τόσο για το πρωτότυπο κείμενο του Γιάννη Γαλανόπουλου όσο και για τις ερμηνείες των έξι ηθοποιών αλλά και του μοναδικού κωμικού ηθοποιού Γιώργου Πάντζα, που συμμετείχε στην παράσταση «κεντώντας» μέσω ηχητικών! Οι θεατές έδειξαν να χαλαρώνουν, να αποσυμπιέζονται από την καθημερινότητα και να βλέπουν τους εαυτούς τους μέσα από το πρίσμα του χιούμορ και της υπερβολής, παρακολουθώντας απολαυστικά την εξέλιξη της ιστορίας, συνεχώς με το χαμόγελο στα χείλη.


Την «ενεργειακή» κωμωδία χειροκρότησαν και ερασιτέχνες ηθοποιοί, οι οποίοι ταξίδεψαν από τη Λάρισα και τα Τρίκαλα στην Καρδίτσα, ειδικά για το “PRANA”, καθώς είναι ένα φρέσκο έργο που ήθελαν να παρακολουθήσουν. Ο βραβευμένος συγγραφέας και σκηνοθέτης Γιάννης Γαλανόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φυλής, Αργύρης Αργυρόπουλος, ευχαρίστησαν την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας και το Φεστιβάλ από σκηνής, για την επιλογή των «Υπερφωτισμένων» αλλά και για την υπέροχη φιλοξενία.

Η φετινή κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ που αποτελείται από τους ηθοποιούς Γεωργία Ζώη και Γιώργο Σουξέ, τον σκηνοθέτη Νίκος Χατζηπαπά, τον συνθέτη Παναγιώτη Καλαντζόπουλο και τη χορογράφο Κάλλια Θεοδοσιάδη το ερχόμενο Σάββατο 23 Μαρτίου, μετά από μια σπουδαία παρουσία του μεγάλου συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου επί σκηνής, θα απονείμει τα Βραβεία, τα οποία θα είναι: Α’, Β’ και Γ’ Παράστασης, Πρωτότυπης Παράστασης, Πρωτοποριακής Παράστασης, Α’ εικαστικού συνόλου, Β’ εικαστικού συνόλου, Μουσικού συνόλου, Ηχητικής Επένδυσης. Επίσης, σε μια από τις 8 διαγωνιζόμενες ομάδες θα αποδοθεί το Βραβείο Κοινού!

Δείτε live στιγμιότυπο από το φινάλε! 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου