Τσικνοτετάρτη στη ΓΡΙΖΑ με Αρβανίτικη Παράδοση και τζόλιες!

Με μια παραδοσιακή μάζωξη εγκαινίασε άτυπα ο Σύλλογος Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων η “Γρίζα”, τη νέα της Στέγη, που αποτελούσε όνειρο ζωής και το έκανε πράξη ο Δήμος Φυλής και ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.

Έτσι τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου παραμονή της Τσικνοπέμπτης το βράδυ της Τετάρτης 6 Μαρτίου 2024, κάλεσαν μέλη και φίλους για να το τσικνίσουν με εκλεκτούς μεζέδες αλλά και τζόλιες ή ντόντιλιες το παραδοσιακό χειροποίητο ζυμαρικό που οι Αρβανίτες συνήθιζαν να παρασκευάζουν και κατά την περίοδο των Αποκριών.

Κοντά τους βρέθηκε κι αντάλλαξε θερμές ευχές και ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς ο οποίος ξεναγήθηκε από τον νέο Πρόεδρο Σπύρο Μαρίνη στα πρώτα λαογραφικά εκθέματα που βρήκαν τον χώρο τους στη νέα Στέγη του Συλλόγου ή αλλιώς, τον παραδοσιακό Αρβανίτικο “Πύργο”

Εξάλλου κοντά στον Σύλλογο βρέθηκαν και τσούγκρισαν το ποτήρι τους , Αντιδήμαρχοι, Αναπληρωτές Δήμαρχοι και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Άνω Λιοσίων.

Η βραδιά εκτός από εκλεκτούς μεζέδες είχε και αποκριάτικο κέφι με παραδοσιακούς χορούς.

Όπως όλα δείχνουν αυτή είναι μόνο η αρχή καθώς ο εμβληματικός Σύλλογος του Δήμου Φυλής έχει πολλά ακόμη σχέδια, για την ανάδειξη του ντόπιου Πολιτισμού.

Βίντεο με χορούς και φωτογραφικό υλικό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου