Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Κοσμοσυρροή κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια στον εορτασμό της Ευαγγελίστριας Άνω Λιοσίων


Με την λιτάνευση της εικόνας της Θεοτόκου κορυφώθηκαν σήμερα το απόγευμα, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, οι διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στη Δροσούπολη Άνω Λιοσίων.

Πλήθος πιστών, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής συμμετείχαν με ευλάβεια στον Μεθέορτο Εσπερινό και τη λιτάνευση της ιεράς εικόνας στην οποία συλλειτούργησαν ιερείς από ναούς της Φυλής, του Ζεφυρίου και των Θρακομακεδόνων προεξάρχοντος του εφημέριου της Ευαγγελίστριας π. Κωνσταντίνο Τόλια.

Την εικόνα συνόδεψαν για δεύτερη φορά, ενδεδυμένα με παραδοσιακές στολές 6 μέλη και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χοροδρώμενο Παναγιώτης Παπανικολάου, ενώ για πρώτη φορά συμμετείχαν στον εορτασμό και συνόδεψαν την εικόνα και 4 μέλη του συλλόγου Αρβανίτικου Πολιτισμού “Η Γρίζα” με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ.

Της λατρευτικής πομπής προηγήθηκε η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής που απέδωσε τιμές στην Κυρία Θεοτόκο ενώ την πομπή των πιστών περιφρούρησε η Δημοτική Αστυνομία.

Στη λιτάνευση εκ μέρους του Δήμου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Αντωνόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Ελένη Λιάκου και Σταύρος Κατσίλας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Άνω Λιοσίων Γιώργος Μαρπίνης και ο Τοπικός Σύμβουλος Άνω Λιοσίων Δημήτρης Κοσιφόπουλος.

Ο εφημέριος του Ιερού Ναού π.Κωνσταντίνος Τόλιας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της λιτάνευσης απηύθυνε θερμές ευχαριστίες για όλους όσους συμμετείχαν στο εορταστικό διήμερο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στο πρόσωπο του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, που όπως είπε βρίσκεται πάντα κοντά στην Εκκλησία. Η γιορτή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής και κέρασμα για όλο τον κόσμο στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής 24 Μαρτίου με Αρχιερατικό Μέγα Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρα. Σήμερα το πρωί εψάλη όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία και αργά το μεσημέρι μεθέορτος Εσπερινός, λιτάνευση της ιεράς εικόνας και εν συνεχεία Ιερά Παράκληση στην Κυρία Θεοτόκο.

Videos και πλούσιο φωτογραφικό υλικό 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου