Με ενότητα και δουλειά υποδέχθηκε, επισήμως, τη νέα χρονιά η ΓΡΙΖΑ

Να ενώσουν τις δυνάμεις τους η ΓΡΙΖΑ και η ΦΥΛΑΣΙΑ, με σκοπό την αποτελεσματικότερη προσπάθεια για τη διατήρηση της αρβανίτικης πολιτιστικής κληρονομιάς πρότεινε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Μιλώντας στην εκδήλωση της ΓΡΙΖΑΣ, για την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 3 Μαρτίου 2024, στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων ο Χρήστος Παππούς επεσήμανε ότι, όπως πληροφορήθηκε από το νεοεκλεγμένο Πρόεδρο της ΓΡΙΖΑΣ Σπύρο Μαρίνη, η διαδικασία για την εντατικοποίηση της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας των δύο συλλόγων βρίσκεται σε εξέλιξη και πρόσφερε το δικό του κομμάτι από την πίτα στην Πρόεδρο της ΦΥΛΑΣΙΑΣ Ιωάννα Τσεβά.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης, ο Σπύρος Μαρίνης παρουσίασε στα μέλη και στους φίλους του Συλλόγου που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ του Δημαρχείου Άνω Λιοσίων, τα μέλη του νεοεκλεγμένου διοικητικού συμβουλίου και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την επίτευξη των πολιτιστικών στόχων του Συλλόγου. Χαρακτηριστικά δείγματα αυτής της δουλειάς, στη διάρκεια της εκδήλωσης, ήταν η προβολή μιας σύντομης βιντεοταινίας με θέμα την αναδρομή στην ίδρυση και την εξέλιξη των Άνω Λιοσίων και η παρουσίαση της πρότασης του Ανδρέα Ατζάμπου για την θεσμοθέτηση του πολιτιστικού φεστιβάλ με τίτλο DEMOFEST FYLIS. Μιας πρότασης που διαμορφώθηκε στο πλαίσιο της διπλωματικής του εργασίας για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών που διοργανώνει ο Δήμος Φυλής, με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Στιγμές με μεγάλο συμβολισμό αποτέλεσαν η τήρηση σιγής ενός λεπτού στη μνήμη του ιδρυτή της ΓΡΙΖΑΣ Αλέξανδρου Σύρμα και η πρόσκληση του νυν προέδρου Σπύρου Μαρίνη, στον προκάτοχό του Γιώργο Καραϊσκάκη να κόψει ένα κομμάτι από την πίτα. Ο τελευταίος τόνισε ότι παραμένει στο πλευρό του συλλόγου για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί, δηλώνοντας, με τον πλέον επίσημο τρόπο, ότι η ενότητα στις τάξεις του παραμένει άρρηκτη.

Την πίτα ευλόγησε ο θερμός φίλος της ΓΡΙΖΑΣ πατήρ Τίτος Χρήστου, ο οποίος ευχήθηκε επιτυχίες στο νέο διοικητικό συμβούλιο. Αρωγοί στο έργο του συλλόγου δήλωσαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας, ο Βουλευτής Ευάγγελος Λιάκος και οι Αντιπεριφερειάρχες Κλεάνθης Βαρελάς και Ελευθέριος Κοσμόπουλος, ενώ τις ευχές του Αντιπροέδρου της Βουλής Αθανασίου Μπούρα, ο οποίος απουσίαζε, λόγω κωλύματος, μετέφερε η εκπρόσωπός του. Παρόντες δήλωσαν, επίσης, Αντιδήμαρχοι και Αναπλ. Δήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι του Δήμου Φυλής.

Χαρακτηριστικά βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου