Δράση της Κοινωνικής Υπηρεσίας στο 2ο Λύκειο Άνω Λιοσίων με θέμα: Διαπροσωπικές Σχέσεις στην πραγματική και στην ψηφιακή ζωή των εφήβων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά και οι Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Φαρμακείο – Κοινωνικό Παντοπωλείο / Συσσίτιο) πραγματοποίησαν στις 28 Μαρτίου 2024 στο 2ο Λύκειο Άνω Λιοσίων παρουσίαση με θέμα « Διαπροσωπικές Σχέσεις στην πραγματική και στην ψηφιακή ζωή των εφήβων» στους μαθητές της Α’ Λυκείου. Η κυρία Κων/να Κουτσώνα (Κοινωνική Λειτουργός) και η κυρία Σοφία Λιάκου (Ψυχολόγος) του Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας παραβρέθηκαν στην σχολική μονάδα, παρουσίασαν το θέμα και συνομίλησαν με τους μαθητές.


Ο κ. Γιώργος Αντωνόπουλος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου & Αναπληρωτής Δήμαρχος Φυλής Εντεταλμένος Σχεδιασμού & Εφαρμογής Κοινωνικών Πολιτικών, υπογράμμισε ότι «
Κατά την εφηβεία, το παιδί διαμορφώνει τη δική του μοναδική αίσθηση ταυτότητας, την επίγνωση για τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες του, καθώς και για τους ρόλους που μπορεί να αναλάβει στο μέλλον. Οι διαπροσωπικές σχέσεις των εφήβων μεταξύ τους, συμβάλει στην καλλιέργεια θετικών στάσεων και ισορροπημένων διαπροσωπικών σχέσεων με σκοπό την πρόληψη των αρνητικών φαινομένων στο σχολικό πλαίσιο.»

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Διευθυντή: κ. Κων/νο Μιχαήλ, τους Υποδιευθυντές: κ. Ζέρβα Φώτη και την κυρία Γεωργία Τσώνη, τις καθηγήτριες: κυρία Παπαδοπούλου Έλενα, την κυρία Ευαγγελοπούλου Μαργαρίτα καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς του 2ου Λυκείου Άνω Λιοσίων, για την πρόσκληση και για την άψογη συνεργασία.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου