Με μια μεγάλη εκδήλωση ενημέρωσης στο ΚΑΠΗ τίμησε την παγκόσμια ημέρα των ζώων ο Δήμος Φυλής

Με μια μεγάλη εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την θετική επίδραση των ζώων συντροφιάς στην καθημερινότητα των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, επέλεξε να τιμήσει την Πέμπτη 4 Απριλίου την Παγκόσμια ημέρα των ζώων ο Δήμος Φυλής.

Συγκεκριμένα η δημοτική υπηρεσία του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων, με πολιτικό υπεύθυνο τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Αβράμη, πραγματοποίησε στο ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων,ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: “Τα ζώα συντροφιάς επιδρούν θετικά στην υγεία των ηλικιωμένων” στην οποία συμμετείχαν μέλη και των τεσσάρων ΚΑΠΗ του Δήμου Φυλής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα συγκινητικό video στο οποίο συμμετείχαν μέλη του ΚΑΠΗ τα οποία μέσω των εμπειριών τους υπογράμμιζαν τα βαθιά συναισθήματα κσι το δέσιμο που έχουν με τους τετράποδους φίλους τους και παρότρυναν το κοινό να κάνει αυτή την επιλογή και να υιοθετήσει ένα αδέσποτο ζώο συντροφιάς.

Ο οικοδεσπότης του χώρου Αναπληρωτής Δημάρχου υπεύθυνος για τα ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων Μαρίνος Σαρλάς αφού καλωσόρισε τον κόσμο και ευχαρίστησε θερμά τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Αβράμη και τους συνεργάτες του για την πρωτοβουλία, υπογράμμισε τη δυσκολία διαχείρισης του πληθυσμού των αδέσποτων στο Δήμο και κάλεσε τα μέλη των ΚΑΠΗ να ανταποκριθούν και να βοηθήσουν όσο μπορούν για την περαιτέρω βελτίωση της κατάστασης.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων και υπεύθυνος του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου Θανάσης Σχίζας υπογράμμισε πως το θέμα των αδέσποτων πρέπει να μας αγγίζει όλους, επεσήμανε πώς τα ζώα συντροφιάς επιδρούν ευεργετικά στην ψυχολογία των ανθρώπων και έδωσε συγχαρητήρια στον Αντιδήμαρχο Γιώργο Αβράμη για το έργο του στο πλαίσιο του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων.

Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αβράμης υπογράμμισε στον χαιρετισμό του “επιλέξαμε στοχευμένα να γιορτάσουμε αυτή τη μέρα μαζί σας γιατί είστε οι άνθρωποι που καθημερινά, με πολύ κόπο είστε κοντά μας, μας βοηθάτε,μας στηρίζετε και σας ευχαριστούμε πολύ για αυτό”.

Ο Γιώργος Αβράμης ξεκινώντας τον χαιρετισμό παρέπεμψε στους συνεργάτες του για τον απολογισμό του έργου που έγινε και αυτού που έχει προγραμματιστεί και τόνισε “ Οι εντολές είναι σαφής. Ο Δήμαρχος μας Χρήστος Παππούς έχει πει: κανένα ζωάκι κακοποιημένο, κανένα ζωάκι παρατημένο στους δρόμους, περίθαλψη, σίτιση, στείρωση και τσιπάρισμα για όλα τα ζώα” είπε και αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες του για την αφοσίωσή τους επεσήμανε πως ο Δήμος Φυλής είναι από τους καλύτερους Δήμους στην διαχείριση των αδέσποτων.

Ο συντονιστής της εκδήλωσης και διευθυντής του προγράμματος Βασίλης Ντάκουρης έκανε αναλυτικό απολογισμό του έργου που έγινε και ενημέρωσε ενδελεχώς τα μέλη του ΚΑΠΗ για τη νομοθεσία και τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από αυτή για τους κηδεμόνες ζώων συντροφιάς.

Η κτηνίατρος Κωνσταντίνα Γκιόκα από τη σχολή PET STUDIES health & training εκτίμησε πως στη χώρα μας τα αδέσποτα σκυλάκια και γατάκια ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια, υπογράμμισε πως τα ζώα κατανοούν την αγάπη των ανθρώπων και την ανταποδίδουν και παρότρυνε το ακροατήριο να μην αδιαφορεί στη θέα ενός τραυματισμένου και εξαθλιωμένου ζώου.

Ο εκπαιδευτής σκύλων, διατροφολόγος κατοικιδίων και θεραπευτής ανθρώπων με ζώα Γιάννης Ζυμάλης έδωσε συγχαρητήρια στο Δήμο Φυλής για τη δραστηριότητα και το έργο του και ερμήνευσε στο κοινό κάποιες χαρακτηριστικές συμπεριφορές σκύλων που εκ πρώτης όψεως φαίνονται επιθετικές αλλά είναι όπως είπε απόρροια του στρες των ζώων.

Η Πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Φυλής ΑΓΑΠΑΖΩ Κατερίνα Ζερβάκη εμφανώς συγκινημένη υπογράμμισε την άριστη συνεργασία με το Γιώργο Αβράμη υπογραμμίζοντας “ Καμαρώνω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου που ο Δήμος Φυλής είναι σχεδόν πρότυπο διαχείρισης ζώων σε όλη την Ελλάδα” είπε και ζήτησε τη βοήθεια του κοινού στην σημαντική προσπάθεια που γίνεται.

Η εκδήλωση έκλεισε με ερωτήσεις και τοποθετήσεις του κοινού. Η κτηνίατρος Κωνσταντίνα Γκιόκα από τη σχολή PET STUDIES health & training απένειμε τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στο φιλοζωικό κίνημα στον Αντιδήμαρχο Γιώργο Αβράμη ενώ από την ίδια σχολή ο Γιάννης Ζυμάλης επέδωσε τιμητική πλακέτα στο Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού την οποία παρέλαβαν για λογαριασμό του ο Γιώργος Αβράμης και ο Θανάσης Σχίζας.

Τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου παρέμειναν στο χώρο κάνοντας ερωτήσεις και μετά το πέρας της δίωρης εκδήλωσης ενώ υπήρχε κέρασμα για όλους και πούλμαν για την επιστροφή των ηλικιωμένων στη γειτονιά τους.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου