Με πρωταγωνίστρια την παράδοση κύλησε η δεύτερη ημέρα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Φυλής

Βραδιά αφιερωμένη εξ΄ ολοκλήρου στην παράδοση και το δημοτικό τραγούδι ήταν η δεύτερη ημέρα των πολιτιστικών εκδηλώσεων,που διοργάνωσε στα Άνω Λιόσια ο Δήμος Φυλής προς τιμήν των πολιούχων της πόλης Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ο Κώστας Μήτσης και η ορχήστρα του που συνόδευσε τα χορευτικά των πέντε συλλόγων που εμφανίστηκαν και η Γιώτα Γρίβα στο δεύτερο μέρος του προγράμματος απογείωσαν το κέφι στους εκατοντάδες δημότες που είχαν κατακλύσει την κεντρική πλατεία.

Η βραδιά άνοιξε με το σύλλογο Κρητών Ζεφυρίου όπου γυναίκες και άνδρες υπό τον ήχο της λύρας και του λαούτου γέμισαν την πλατεία με τη λεβεντιά του τόπου τους και με το βενιαμίν χορευτή του συλλόγου να κλέβει θεαματικά την παράσταση. Ακολούθησε το χορευτικό του συλλόγου Ηπειρωτών Ζεφυρίου με πρωτοχορευτή τον πρόεδρό του Γιάννη Κώτσια και τους χορευτές να δίνουν επί σκηνής τον καλύτερο εαυτό τους και να κερδίζουν δικαίως το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

Δυναμική ήταν η συνέχεια με τον σύλλογο Αρκάδων Άνω Λιοσίων που ξεσήκωσαν τον κόσμο με τη ζωντάνια και την λεβεντιά τους, ακολούθησε ο πολιτιστικός σύλλογος της Ζωφριάς που για μια ακόμη φορά εντυπωσίασε χορεύοντας μεταξύ άλλων και το χορό με τα αναμμένα καντηλάκια. Η αυλαία της παρουσίασης των χορευτικών από τους συλλόγους έκλεισε με τους Μακεδόνες και Θράκες που ήταν το πιο πολυπληθές χορευτικό σχήμα της βραδιάς. Οι χορευτές του συλλόγου γέμισαν κυριολεκτικά τη σκηνή και πρόσφεραν στους θεατές ένα ξεχωριστό θέαμα.

Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος η Γιώτα Γρίβα ξεσήκωσε το κοινό με τα τραγούδια της, το σήκωσε από τις καρέκλες και μετέτρεψε την πλατεία σε μια μεγάλη πίστα όπου μικροί και μεγάλοι χόρευαν με αστείρευτο κέφι .

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις συνεχίζονται για τρίτη ημέρα απόψε Δευτέρα 20 Μαΐου με συναυλία της Μελίνας Ασλανίδου και πέντε ακόμα πολιτιστικούς συλλόγους να ανοίγουν το πρώτο πρόγραμμα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου