Κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια στη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Γεωργίου στη Ζωφριά

Με νέο παρεκκλήσι που πρόσφερε στην ενορία ο Δήμος Φυλής ο φετινός λαμπρός εορτασμός


Με λαμπρότητα, κατάνυξη αλλά και μεγάλη συγκίνηση ολοκληρώθηκε απόψε Δευτέρα 6 Μαΐου, ο διήμερος εορτασμός προς τιμήν της μνήμης του Αγίου Γεωργίου από τον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ζωφριάς, καθώς ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς για το φετινό εορτασμό της ενορίας πρόσφερε και τοποθέτησε στον προαύλιο χώρο του Ναού ένα νέο εκκλησάκι προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα των ιερέων και των πιστών της ενορίας. Πέρσι στον προαύλιο χώρο του ναού είχαν τοποθετηθεί πέργολα και νέα παγκάκια.

Ο εφημέριος του ναού, πατήρ Ιγνάτιος απηύθυνε θερμές ευχαριστίες στον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και την Αντιδήμαρχο Διοίκησης και Φυλής Ελένη Λιάκου για το εκκλησάκι του Αγίου Παϊσίου που τοποθετήθηκε από το Δήμο λίγες ημέρες πριν την Μ. Εβδομάδα “Με ενέργειες συντονισμένες έκαναν δώρο στο ναό μας, ένα ουρανοκατέβατο δώρο, μια ουρανοκατέβατη ευλογία, την ευλογία του Αγίου Παϊσίου και του νονού του του Αγίου Αρσενίου” είπε χαρακτηριστικά ο π. Ιγνάτιος και ευχαρίστησε και πάλι το Δήμαρχο Φυλής.

Στο μεθεόρτιο Εσπερινό, την λιτάνευση της Εικόνας και του Αποτμήματος του Λειψάνου του Αγίου προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως και Γραμματέας Β’ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος π. Νικόδημος Αθανασίου συνιερουργώντας με ιερείς από ναούς της Φυλής, του Ιλίου, των Αχαρνών, των Θρακομακεδόνων και της Πετρούπολης.

Την εικόνα πλαισίωσαν μέλη του συλλόγου Βορειοηπειρωτών Φυλής με τον πρόεδρό τους Σπύρο Κόκκαλη, φορώντας παραδοσιακές φορεσιές ενώ στη διάρκεια της διαδρομής νεαρά κορίτσια από την ενορία την έραιναν την εικόνα του Αγίου με ροδοπέταλα.

Τιμές στον Άγιο απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής η οποία προπορεύτηκε της πομπής παιανίζοντας γιορτινά εμβατήρια.

Στη λιτάνευση της εικόνας συμμετείχαν ο Βουλευτής Δ. Αττικής Βαγγέλης Λιάκος, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής Γιώργος Αντωνόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Ελένη Λιάκου, Γιώργος Αβράμης, Μιχάλης Οικονομάκης, Χρυσούλα Κουράση, Κώστας Παπαϊωάννου και Σταύρος Κατσίλας, οι Αναπληρωτές Δημάρχου Γιώργος Μαυροειδής και Παναγιώτης Καμαρινόπουλος και ο τέως Δήμαρχος Άνω Λιοσίων Βαγγέλης Χριστοφιλάκης.

Το πρωί εψάλη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα ενώ χθες το απόγευμα, παραμονή της γιορτής τελέστηκε Εσπερινός.

VIDEOS και φωτό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου