Ο Δήμος Φυλής πρόσφερε στο ΙΚΑ Άνω Λιοσίων ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμόΤην ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Υγείας στηρίζει διαχρονικά, ο Δήμος Φυλής. Στο πλαίσιο αυτό, πέραν της διάθεσης οικοπέδου και της ανέγερσης κτιρίου, για το ΙΚΑ Άνω Λιοσίων, προ εικοσαετίας, έχει ζητήσει, απ’ όλες τις κυβερνήσεις, τη μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας Ανοιχτού Τύπου. Μεσοπρόθεσμα ζητά την ενίσχυση του Τοπικού Ιατρείου Άνω Λιοσίων, με κρίσιμες ειδικότητες. Πρόσφατα (8 Απριλίου2024) έστειλε, με πρωτοβουλία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και Οδοντιάτρου Γιώργου Αντωνόπουλου, σχετικό έγγραφο στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων, όπου υπάγεται, υγειονομικά, ο Δήμος Φυλής. Με το έγγραφο ο Δήμος ζητά τη στελέχωση του Τοπικού Ιατρείου με Ψυχίατρο, Ορθοπεδικό και Γενικό Γιατρό. 
Παράλληλα, ο Δήμος Φυλής εξόπλισε με υλικοτεχνική υποδομή, τα Τοπικά Ιατρεία Άνω Λιοσίων. Ειδικότερα ο πρόσφερε δύο υπολογιστές, πέντε εκτυπωτές, έναν απινιδωτή, πιεσόμετρα και οξύμετρα. Τη διαδικασία έφερε σε πέρας ο προϊστάμενος του Γραφείου Δημάρχου Δημήτρης Στουραΐτης, με τη βοήθεια του συνεργάτη του Δημάρχου Αλκιβιάδη Κολοβού. Τη σχετική πρόταση είχε υποβάλει στο Δήμαρχο η Δημοτική Σύμβουλος και Ιατρός Αγγελική Παπαδάτου. Τέλος, τον απινιδωτή εγκατάστησε και έθεσε σε λειτουργία ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Άνω Λιοσίων και Τεχνολόγος στο Ωνάσειο Νοσοκομείο Γιώργος Μαρπίνης. 
"Προσπαθούμε, όλοι μαζί, να στηρίξουμε τις δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας, προς όφελος των συνδημοτών μας. Ευχαριστώ την Ιατρό και συνάδελφο στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγγελική Παπαδάτου και τους συνεργάτες μου που προσπαθούν, πάντα, για το καλύτερο, με σκοπό να προστατεύσουμε το πολύτιμο αγαθό της υγείας", δήλωσε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.
   

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου