Λαμπρότητα και κατάνυξη στη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου

Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε απόψε, Τρίτη 7 Μαΐου, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στην ομώνυμη ιστορική μονή στα Άνω Λιόσια.

Στο μυστήριο προεξήρχε ο Ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Κόκλας ενώ συνλειτούργησαν ιερείς από τα Άνω Λιόσια και τη Φυλή.

Δεκάδες πιστοί συνόδευσαν την εικόνα του «Υιού της Βροντής» και συγγραφέα της Αποκάλυψης, του Άγιου Ιωάννη του Θεολόγου στους δρόμους πέριξ της μονής, με την Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής να παιανίζει γιορτινά εμβατήρια προσδίδοντας μεγαλοπρέπεια στη θρησκευτική πομπή.

Την εικόνα συνόδεψαν οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Οικονομάκης και Σταύρος Κατσίλας, ο Αναπληρωτής Δημάρχου Μαρίνος Σαρλάς, ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής Διονύσης Βλάχος και ο τέως Δήμαρχος Άνω Λιοσίων Βαγγέλης Χριστοφιλάκης. πρώην

Ο Ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Κόκλας ευχαρίστησε τους πιστούς αλλά και τους αιρετούς που λάμπρυναν με την παρουσία τους τη σεμνή τελετή, τους ιερείς που συλλειτούργησαν αλλά και τη φιλαρμονική του Δήμου Φυλής που απέδωσε τιμές και παιάνισε λαμπριάτικους και πασχαλινούς χαιρετισμούς και ύμνους και ευχήθηκε ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος να χαρίζει σε όλους υγεία, δύναμη και φώτιση.

Οι διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται αύριο Τετάρτη 8 Μαΐου, ανήμερα της εορτής του Αγίου με Όρθρο και Θεία Λειτουργία το πρωί, ενώ το απόγευμα θα ψαλλεί η παράκληση του Αγίου Ιωάννη.

Κατά το διήμερο των θρησκευτικών εκδηλώσεων λειτουργεί στον προαύλειο χώρου του ναού, έκθεση με Αγιογραφίες που φιλοτέχνησαν τα μέλη της Βυζαντινής Σχολής του ναού.

VIDEOS και φωτό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου