Εξαίσιο ταξίδι στο παρελθόν η Λαογραφική έκθεση της Γρίζας

Ένα υπέροχο ταξίδι στο παρελθόν έζησαν όλοι εκείνοι που επισκέφθηκαν την λαογραφική έκθεση του Συλλόγου Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων “η Γρίζα” που άνοιξε τις πύλες της, αμέσως μετά την Λιτάνευση της εικόνας των Πολιούχων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων, το πρωί της Τρίτης 21 Μαΐου 2024.

Η Έκθεση στήθηκε με ιδιαίτερο μεράκι και αγάπη από τα φιλόξενα μέλη του Συλλόγου στον νεόδμητο παραδοσιακό Αρβανίτικο Πύργο, έργο του Δήμου Φυλής επί Δημαρχίας Χρήστου Παππού, ένα εμβληματικό κτίριο που δεσπόζει στο ιστορικό κέντρο της πόλης των Άνω Λιοσίων.

Γωνιές με πρόσωπα από το παρελθόν, αντικείμενα, έπιπλα, εργαλεία και οικιακά ήδη στο ισόγειο και η παραδοσιακή νυφική κρεβατοκάμαρα στον πάνω όροφο με τον γιούκο, ξύπνησαν μνήμες, συγκίνησαν κι έκλεψαν τα βλέμματα.

Φιλόξενος οικοδεσπότης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σπύρος Μαρίνης και όλα τα μέλη του Δ.Σ και του Συλλόγου πρόσφεραν στους επισκέπτες πλούσιο κέρασμα και παραδοσιακούς σπιτικούς λουκουμάδες.

Την έκθεση επισκέφθηκαν κι έδωσαν τα συγχαρητήριά τους στα μέλη του Συλλόγου ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Υφυπουργός εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας, ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής Γιάννης Λιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Κλεάνθης Βαρελάς, ο Αντιπεριφερειάρχης χωρικού σχεδιασμού και πολεοδομικών εφαρμογών Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής Γιώργος Μαρπίνης, Αντιδήμαρχοι, Αναπληρωτές Δήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού και των Τοπικών Συμβουλίων Φυλής, εκπρόσωποι Πολιτιστικών και Κοινωνικών φορέων του τόπου και πολύς κόσμος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου