Μέτρα Προστασίας για τον επερχόμενο καύσωνα από τον Δήμο Φυλής - Ανοιχτή κλιματιζόμενη αίθουσα στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων


Ανοιχτή κλιματιζόμενη αίθουσα στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων για τους συνδημότες που χρήζουν φιλοξενίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, θα λειτουργήσει καθ' όλη την διάρκεια του καύσωνα που αναμένεται σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες αρχής γενομένης από αύριο Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 έως και την Παρασκευή 14 Ιουνίου.




Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Οικονομάκης συμβουλεύει τους συνδημότες μας, να λάβουν όλα τα έκτακτα μέτρα για την προστασία από τον καύσωνα. Ο Αντιδήμαρχος επισημαίνει ότι πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή άτομα με επιβαρυμένη υγεία ή ηλικιωμένα, παιδιά και έγκυες καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και για όσο θα διαρκέσουν οι υψηλές θερμοκρασίες.

Τα μέτρα αφορούν ειδικότερα:

• Τις ακραίες ηλικιακές ομάδες (βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένοι).

• Ασθενείς που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (π.χ. καρδιολογικά, αναπνευστικά, σακχαρώδη διαβήτη κ.λπ.) ή από σοβαρά νευρολογικά ή ψυχιατρικά νοσήματα.
• Άτομα τα οποία λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή με αντι-υπερτασικά (π.χ διουρητικά, β-αναστολείς) και άλλα φάρμακα όπως φαινοθιαζίνες, αντικαταθλιπτικά και αντιψυχωσικά, αντι-ισταμινικά, αμφεταμίνες και αντιχολινεργικά.
• Άτομα με παχυσαρκία.
• Άτομα που εργάζονται ή διαμένουν σε εξωτερικούς χώρους ή αθλητές.
• Άτομα που καταναλώνουν πολύ αλκοόλ ή κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών.
• Ιδιαίτερη μέριμνα θα υπάρξει για τους εργαζόμενους του Δήμου Φυλής με την αυστηρή τήρηση των μέτρων που προβλέπει το Υπουργείο Εργασίας.

Συστήνει επίσης με αυστηρή προειδοποίηση να μην γίνεται ρίψη πυροτεχνημάτων, εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης ή οποιαδήποτε εργασία μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου