Μαζική η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι Κομματικές Οργανώσεις Φυλής του ΚΚΕ, στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων



Μαζική ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν την Τρίτη 28 Μάη οι Κομματικές Οργανώσεις Φυλής του ΚΚΕ, στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων με ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο Ευρωβουλευτή.

Χαιρετισμό απηύθυνε η υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ Κωνσταντίνα Κούνεβα που κάλεσε με ζεστή καρδιά και καθαρό μυαλό όλοι να ρίξουν στην κάλπη στις 9 Ιούνη το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ ώστε να ενισχυθεί η δύναμη που μέσα στο ευρωκοινοβούλιο θα αγωνίζεται, θα αποκαλύπτει και θα παρεμβαίνει για τα πραγματικά εργατικά λαϊκά συμφέροντα. Τόνισε ότι στόχος είναι να αυξηθούν σημαντικά οι δυνάμεις του ΚΚΕ και μέσα στην Ευρωβουλή ώστε να μην μείνει τμήμα και επιτροπή που να μην ακούγεται η φωνή των εργαζομένων.

Γιατί σήμερα οι εργαζόμενοι και ο λαός χρειάζεται σε κάθε μετερίζι να στήσουν τείχος απέναντι στην ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς, τον πληθωρισμό που μπαίνουν εμπόδιο στην επιβίωσή του.

Απέναντι στις αντεργατικές κατευθύνσεις της ΕΕ που εφάρμοσαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και που κατατρώνε τον ελεύθερο χρόνο που έχουν σήμερα οι εργαζόμενοι γονείς για τα παιδιά τους. Γιατί δεν φτάνει μόνο ένα φιλί για καληνύχτα.

Γιατί μόνο το ΚΚΕ παλεύει ενάντια στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και βρέθηκε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού την ώρα που όλα τα υπόλοιπα αστικά κόμματα ξέπλεναν τις θηριωδίες στο όνομα του «δικαιώματος στην αυτοάμυνα»

Γιατί μόνο το ΚΚΕ σταθερά αντιπαλεύει τον ρατσισμό και φασισμό στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές. Έστειλε ξεχωριστό μήνυμα στις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους από τα εργατικά εγκλήματα που ονομάζουν ατυχήματα. Όπως και σε όλες τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών.

Κλείνοντας δήλωσε την βαθιά πίστη ότι το δίκαιο θα κερδίσει, όσο ο λαός συζητά και οργανώνεται για να ζήσει μια καλύτερη ζωή.

Τη κεντρική ομιλία έκανε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Καλώντας τον κόσμο στις 9 Ιούνη, ότι έχει μια επιλογή, κι αυτή είναι να πάει στην κάλπη και να δυναμώσει αποφασιστικά το ΚΚΕ. Να ταρακουνήσει την κυβέρνηση της ΝΔ, την ΕΕ και τα υπόλοιπα κόμματά της στην Ελλάδα, το σύστημα και τα συμφέροντα που όλοι τους μαζί υπηρετούν.

Να πάει κόντρα στο κλίμα της αποχής που στοχευμένα καλλιεργείται από επίσημα κυβερνητικά χείλη, μεγαλοεργολάβων, εφοπλιστών, από μεγάλους εκδότες. Η απάντηση στην κοροϊδία αυτή είναι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες ξέρουν ότι είναι το κόμμα που στέκεται σαν κερί αναμμένο δίπλα σε κάθε άνθρωπο που καταπιέζεται. Είναι εκεί δίπλα τους σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα.

Τα κόμματα της ΕΕ κανένα δε μπορούν να ξεγελάσουν με τα ψεύτικα διλήμματα που ρίχνουν τις τελευταίες μέρες και με γελοίους καυγάδες που στήνουν.

Την ώρα που η χώρα είναι μπλεγμένη σε δύο μεγάλους πολέμους με την υπογραφή της ΕΕ, που όλοι μαζί ψηφίζουν, εκτός από το ΚΚΕ.

Αναδεικνύοντας και επιμένοντας στα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της Φυλής, τόνισε πως όλα αυτά τα νομοσχέδια που έχουν υπογραφεί από την ίδρυση της ΕΕ για τη φιλο-περιβαλλοντική συνθήκη, ενώ ο λαός της Φυλής είναι καταδικασμένος να ζει με τη χωματερή δίπλα του.

Κλείνοντας, τόνισε πως : «Βασιζόμαστε στην πείρα του λαού μας. Κάνε αυτό που σκέφτεσαι ψήφισε ΚΚΕ. Είναι πολλοί περισσότεροι αυτοί οι σκέφτονται να ψηφίσουν το ΚΚΕ. Καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να νιώθει παντοδύναμη και καμία δεν είναι, όταν είναι δυνατό το εργατικό λαϊκό κίνημα》.

Πριν 3 εβδομάδες ψήφισε νόμο η κυβέρνηση απολύοντας όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Όμως οι εργαζόμενοι κατέβηκαν όλοι μαζί, από 5 νομούς, ξεσηκώθηκαν ενωμένοι σαν ένας άνθρωπος. Ανάγκασαν να τους δει ο Μητσοτάκης, και πήρε το νόμο πίσω, κέρδισαν παράταση των συμβάσεων μέχρι τον Ιούνη. Καμιά κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη όταν το κίνημα είναι δυνατό.

Έχουμε εμπειρία, από τη ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΉ που για πρώτη φορά έβγαλε το ΚΚΕ βουλευτή. Πάμε να τους κόψουμε τη φόρα! Μπορούμε να σημειώσουμε και πανελλαδικά σημαντική άνοδο. Πάμε δυνατά, λοιπόν, στις μέρες και στις ώρες που απομένουν, για να γεμίσουμε χαμόγελα και κουράγιο την ημέρα των εκλογών, βλέποντας ισχυροποιημένο το ΚΚΕ. Για να στείλουμε από την Ελλάδα το δικό μας μήνυμα αισιοδοξίας στους εργάτες και τους αγρότες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Αγγλίας που βλέποντάς τους να αγωνίζονται κι αυτοί, πήραμε θάρρος για τους δικούς μας αγώνες.

Να στείλουμε στο ευρωκοινοβούλιο δοκιμασμένους αγωνιστές, που θα αποτελούν τη φωνή των πολλών, που θα δίνουν λόγο μονάχα στους εργαζόμενους, στον λαό και όχι στα λόμπι και στα κάθε λογής παράσιτα που κλέβουν τον πλούτο του λαού και της χώρας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου