1974 -2024 50 χρόνια και δεν ξεχνά! - Τίμησε τους πεσόντες στην Κύπρο συνδημότες μας ο Δήμος Φυλής

Στην προτομή του Γιάννη Ηλιόπουλου, στην ομώνυμη Πλατεία των Άνω Λιοσίων, τελέστηκε, την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024 η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης του Δήμου Φυλής για τους πεσόντες συνδημότες μας, στην μαρτυρική Κύπρο, κατά την Τουρκική εισβολή του 1974.

Πρόκειται για τους Ιωάννη Ηλιόπουλο, Δημήτριο Θανόπουλο και Νικόλαο Κρητικό που υπηρέτησαν στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) και τον Υποσμηναγό της Πολεμικής μας Αεροπορίας Στυλιανό Κλαπάκη. Στην τελετή μνημονεύθηκε, επίσης, ο πεσών στην Κύπρο Νικόλαος Τσουκαλάς, η οικογένεια του οποίου κατοικεί στα Άνω Λιόσια.

Η εκδήλωση άρχισε με επιμνημόσυνη δέηση, από τον πατέρα Νικόλαο Κοτίνη κι εν συνεχεία μίλησαν για το χρονικό των γεγονότων ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και η Χαρίκλεια Κρητικού η οποία εκπροσώπησε την ασθενή Πρόεδρο της Πανελλήνιας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων Μαρία Καλμπουρτζή. Μήνυμα του κωλυομένου, σε ομοειδή εκδήλωση, πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας Σταύρου Αυγουστίδη ανέγνωσε ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Ιωάννης Μαυροειδάκος.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Αθανάσιο Μπούρα, το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων Παύλο Ζώη και της Κυπριακής Πρεσβείας Γιάννη Μαυροειδάκο. Στεφάνια κατέθεσαν, επίσης εκ μέρους των οικογενειών των πεσόντων οι Ευγένιος Ηλιόπουλος, Χαρίκλεια Κρητικού και Βασιλική Θανοπούλου.

Τιμές απένειμε η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής.

Παρευρέθηκαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Σταμάτης Σερέπας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Διονύσης Βλάχος, ο Τοπικός Σύμβουλος Ζεφυρίου Κώστας Ρίζος και οι συνεργάτες του Δημάρχου Φυλής, Τόλης Βαδεβούλης και Άλκης Κολοβός.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου