Κατάνυξη και ευλάβεια στην λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Πέτρου Φυλής

 Σε κλίμα κατάνυξης και τη συμμετοχή δεκάδων πιστών, τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 28 Ιουνίου, στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Πέτρου στη Φυλή, ο Μέγας Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και η Λιτάνευση της εικόνας για τον εορτασμό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Στο βίο, τη δράση και το μαρτυρικό θάνατο του Αγίου Πέτρου αναφέρθηκε στο κήρυγμα του ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αγαθάγγελος Κόκλας που προεξήρχε του μυστηρίου. Την εικόνα συνόδεψαν και λάμπρυναν με την παρουσία τους οι Γριζοφόρες του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών “Η Φυλασία”.

Με προπομπό τη Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής δεκάδες πιστοί, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, Αντιδημάρχων, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων συνόδεψαν με την εικόνα με ευλάβεια στα πλακόστρωτα δρομάκια της Φυλής.

Ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Δημήτριος Παναγακόπουλος ευχαρίστησε με θερμά λόγια άπαντες για τη συμμετοχή τους στις θρησκευτικές εκδηλώσεις με πρώτους τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητρόπολης π. Αγαθάγγελο Κόκλα και τους υπόλοιπους ιερείς, καθώς και τον κόσμο που πάντα βρίσκεται στις γιορτές των Ιερών Ναών της Φυλής.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου