ANΩ ΛΙΟΣΙΑ: Αναστάτωσε τους κατοίκους ο τσιγγάνος που νοίκιασε σπίτι στη συνοικία του Αγίου Νικολάου

Ο κίνδυνος να μετατραπεί κι η συνοικία του Αγίου Νικολάου σε γκέτο, έφερε άρον-άρον τους κατοίκους στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου...
Αναστατωμένοι προσήλθαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 9ης Μαρτίου , κάτοικοι της Συνοικίας του Αγίου Νικολάου, τους οποίους και εκπροσώπησε ο γιατρός και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Θαρρένος Τσακίρης. Αιτία της ανησυχίας τους, το γεγονός ότι μια οικογένεια τσιγγάνων μίσθωσε σπίτι στη εν λόγω συνοικία. «Η περιοχή μας δεν αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα και αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι υπάρχουν πολλά αδόμητα οικόπεδα. Αν πάθουμε ότι συμβαίνει και σε άλλες συνοικίες του Δήμου, είμαστε αποφασισμένοι να πουλήσουμε τα σπίτια μας και να φύγουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο γιατρός, δίνοντας το μέγεθος της ανησυχίας των κατοίκων. Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, σημείωσε ότι είναι ενήμερος και ότι προτίθεται να λύσει το πρόβλημα. Επεσήμανε μάλιστα ότι κάτοικοι που θέλουν να νοικιάσουν τα σπίτια τους ή εκείνοι που εντοπίζουν παρόμοια προβλήματα, θα πρέπει να ενημερώνουν έγκαιρα το Δήμο, ώστε να λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα. Αισιόδοξος για το ζήτημα εμφανίστηκε και ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Σκαμαντζούρας που όπως είπε ως κάτοικος της συνοικίας ενημερώθηκε και ήρθε σε επαφή με τον Τσιγγάνο, προκειμένου να δοθεί λύση στο ζήτημα. «Τυχαίνει να γνωρίζω τον ενοικιαστή. Είναι άνθρωπος που έχει μεγαλώσει στην πόλη και είναι πολιτισμένος. Από την συζήτηση που έκανα μαζί του, φάνηκε πως είναι διατεθειμένος να συμβάλει κι εκείνος ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα» τόνισε ο Κώστας Σκαμαντζούρας. Ο Δήμαρχος τέλος, με αφορμή την πρόταση να ελέγχεται από την Οικονομική Αστυνομία, αν οι κάτοχοι των πολυτελών αυτοκινήτων που κινούνται σε Άνω Λιόσια και Ζεφύρι καταθέτουν φορολογικές δηλώσεις ή δηλώνουν τα αντίστοιχα εισοδήματα, απάντησε πως ο Δήμος δε διαθέτει τέτοια δομή. Πρόσθεσε ωστόσο, πως με την ψήφιση του προϋπολογισμού, θα ξεκινήσει η διαδικασία της λειτουργίας Ομάδων Διοίκησης και Προστασίας σε κάθε γειτονιά του Δήμου, ώστε να προλαμβάνονται και να αντιμετωπίζονται διάφορα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους.

1 σχόλιο: Γράψτε το σχόλιο σας...

  1. 2-3 ερωτήματα γιατί νομίζω ότι εδώ μας κοροϊδεύει ο κάθε απαίδευτος κος Καμπόλης...
    1) Ο κ. Καμπόλης Δημήτρης πρότεινε όσοι τσιγγάνοι έχουν πολυτελή αυτοκίνητα να ελέγχονται οι φορολογΙκές τους δηλώσεις. Αυτό ισχύει και για τον ίδιο και για το AUDI Q7 που λάνσαρε στα Άνω Λιόσια?
    2) Ο κ. Καμπόλης Δημήτρης είπε να ακουστούν οι κάτοικοι του Αγίου Νικολάου σπέρνωντας εντυπώσεις για δήθεν αντίθεση με την εξάπλωση τσιγγάνων στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Όταν ήταν αυτός Αντιδήμαρχος, γιατί γέμιζε τα ρεζερβουάρ τους προεκλογικά δωρεάν στο βενζινάδικό του και γιατί αντάλλαζε οικόπεδα του Δήμου με αυτά τα οποία ειχαν τσιγγάνοι? Επίσης γιατί δεν μεριμνούσε για τις παρανομίες πολλών εξ αυτών, σε βάρος όλων των υπόλοιπων κατοίκων?
    3) Όλα αυτά τα χρόνια που χειρίζεται τα προβλήματα της περιοχής , ο κ. καμπόλης δεν μας είπε το βιογραφικό του.( Σπουδές, Ξένες γλώσσες, Γνώση Η/Υ,κλπ) Εκτός του ότι έπαιζε ποδόσφαιρο...
    4)Έχουν ευθύνη όλοι οι κάτοικοι που εκλέγουν τέτοια άτομα, απαίδευτα,ακαλλιέργητα, όπως και πολλά άλλα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Φυλής.
    Εγώ τα γράφω αυτά γιατί έφυγα από τα Άνω Λιόσια καθώς σιχάθηκα τις πρακτικές, την αναλγησία, τα ρουσφέτια, τα αλησβερίσια κάποιων κυρίων σαν τον κ. Καμπόλη και τον κ. Παππού. Δεν είμαι με τον κ Μπουραϊμη , ούτε με κανέναν άλλον και μόλις έρθει κάτι κακό στα χέρια μου και για αυτούς θα τα πω έξω από τα δόντια. Αλλά νυσάφι πια με δαύτους.Ο κόσμος της περιοχής φταίει και κανείς άλλος για όποιον εκλέγει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή