Μια συγκλονιστική ιστορία του Απόστολου Ζέρβα για τον Κυριάκο

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΖΕΡΒΑΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Μια συγκλονιστική ιστορία με πρωταγωνιστή τον Κυριάκο Μητσοτάκη γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο facebook ο πρώην Δήμαρχος Ζεφυρίου Απόστολος Ζέρβας. 
Αναφέρεται σε μια χειρονομία του σημερινού Προέδρου της ΝΔ προς δύο οικογένειες του Ζεφυρίου, τις δύσκολες πρώτες μέρες μετά το σεισμό του '99. Εξυπακούεται ότι το ήθος και η σοβαρότητα του πρώην Δημάρχου δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης Των γεγονότων. 
Διαβάστε τι ακριβώς έγραψε ο Απόστολος Ζέρβας:

Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της ΝΔ, θέλω να διηγηθώ ένα αληθινό περιστατικό που αφορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το οποίο αξίζει να το δημοσιοποιήσω.
Την εποχή του σεισμού ως Δήμαρχος είχα δεχτεί επίσκεψη από τον Κων/νο Μητσοτάκη και ακολουθία, (περνούσε από όλους τους σεισμοπαθείς Δήμους), τον οποίο με τον προσήκοντα σεβασμό και με τον θεσμικό μου ρόλο, υποδέχτηκα και ξενάγησα στις σκηνές των σεισμοπαθών. Μου εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την υποδοχή και την ενημέρωση. Μετά από δύο ημέρες δέχτηκα τηλέφωνο από την ιδιαιτέρα του Κων/νου Μητσοτάκη, η οποία μου είπε ότι ο Πρόεδρος είχε μείνει πολύ ικανοποιημένος από την εν γένει υποδοχή και ενημέρωση και ότι αυτό το είχε αναφέρει στην οικογένειά του. Από την οικογενειακή συζήτηση, ο Κυριάκος που μέχρι τότε δεν είχε καμιά πολιτική παρουσία, αποφάσισε να προσφέρει οικονομική στήριξη σε δύο άπορες οικογένειες του Ζεφυρίου , που θα υποδείκνυα εγώ. Μού τόνισε μάλιστα ότι ο Πρόεδρος ήταν σίγουρος για μένα ότι θα εύρισκα πραγματικά οικογένειες με μεγάλη ανάγκη και δεν θα υποδείκνυα πολιτικά προσκείμενες σε μένα οικογένειες. Μου έβαλε όμως όρο να μη μαθευτεί καθόλου το γεγονός διότι ο Κυριάκος ήθελε να το κάνει χωρίς καμιά δημοσιότητα.
Με τη βοήθεια της Κοινωνικής λειτουργού, εντόπισα τις δύο οικογένειες και κλείστηκε ραντεβού στο γραφείο μου με τις οικογένειες και τη γραμματέα του επιτίμου. Η γραμματέας επέδωσε σε κάθε οικογένεια από ένα φάκελο με χρήματα και παρακάλεσε πάλι και μένα και τις οικογένειες για την επιθυμία του Κυριάκου να μη ανακοινωθεί το γεγονός ούτε στο συγγενικό περιβάλλον των οικογενειών. 
Στην πορεία με πληροφόρησαν οι οικογένειες ότι το ποσό ήταν 500.000 δραχμές για κάθε μία και συμπτωματικά και οι δύο οικογένειες ψήφιζαν Ν.Δ.
Ασυνήθιστο για τα πολιτικά ήθη του πολιτικού μας προσωπικού, και γι αυτό το αναφέρω μετά από τόσα χρόνια, παραβαίνοντας την υπόσχεσή μου να μην ανακοινωθεί. Τα καλά να λέγονται γιατί παραδειγματίζουν.

1 σχόλιο: Γράψτε το σχόλιο σας...

  1. Αφού ο κ. Ζέρβας θεώρησε σκόπιμο να αποκαλύψει το γεγονός της σημαντικής βοήθειας του κ .Κυριάκου Μητσοτάκη σε μερικές οικογένειες της περιοχής μας μετά τον καταστροφικό σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999,θα αποκαλύψω ότι μου εμπιστεύτηκε να κάνω ο Πατέρας του,υπό τον όρο να μη μάθει κανείς τον αποστολέα των χρημάτων.Παραλήπτες δέκα πολυμελείς οικογένειες των Άνω Λιοσίων που είχαν καταστραφεί και δεν είχαν στον ήλιο μοίρα ,θα εισέπρατταν από ένα εκατομμύριο δραχμές.Αρνήθηκα να ενεργήσω μόνος μου και ζήτησα να τα μοιράσει άνθρωπος του γραφείου του Πράγματι μου έδωσε την προϊσταμένη κ. Κυπραίου και άλλη μία κυρία,όταν επέστρεψα σε δύο μέρες αφού η μητέρα μου που ήταν στο φιλόπτωχο της εκκλησίας και ο αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου με είχαν βοηθήσει να βρώ τις δέκα οικογένειες. Στη διαδρομή πρώτα επισκεφθήκαμε το Ζεφύρι και δώσαμε και εκεί ανάλογο υποθέτω ποσό στον κ. Ζέρβα την κ. Γιαννοπούλου και δύο κυρίες.Ασφαλώς η επίσκεψη του κ.Κυριάκου που αναφέρεται ο κύριος Ζέρβας έγινε αργότερα. Οι οικογένειες που βοηθήθηκαν πάντως στα Λιόσια είχαν από οκτώ παιδιά και πάνω και κατά σύμπτωση καμία δεν ψήφιζε Ν.Δ.Από ότι μου είπαν οι κυρίες κατά την επιστροφή, οι επιλογές των Λιοσίων απήχαν πολύ από τις άλλες επιλογές που μοιράστηκαν τα υπόλοιπα 40 εκατομμύρια από το Μενίδι μέχρι την Ελευσίνα .Ζητώ συγνώμη από τον εντολοδόχο Επίτιμο πρόεδρο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που αποκάλυψα το γεγονός.Ελπίζω να με συγχωρέσει.

    Αλέξανδρος Σύρμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή