Στον παπα Κανέλλο ξέσπασε ο Μπουραΐμης…

Ασέβεια στην μεγάλη εορτή των Φώτων και στον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου, πατέρα  Κανέλλο Αδαμόπουλο έδειξε ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης.
Με αφορμή το γεγονός ότι ο ιερωμένος δεν τον ευλόγησε, μετά την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, στο σιντριβάνι της Πλατείας Μητροπόλεως, τον επέπληξε δημόσια. Ο παπα Κανέλλος του εξήγησε ότι απλά δεν τον είχε δει, αφού ο πρώην Δήμαρχος δεν ήταν μαζί με τους άλλους επισήμους, αλλά απομακρυσμένος και απομονωμένος, ως συνήθως. Κατάπληκτοι οι παρευρεθέντες άκουσαν τη φραστική επίθεση του Μπουραΐμη από το μικρόφωνο της τελετής (που ήταν ανοιχτό) κι έμειναν, στην κυριολεξία, άφωνοι.
Πρώτον, γιατί οι πιο προσεκτικοί είχαν αντιληφθεί ότι ο πρώην Δήμαρχος δεν μπήκε στην εκκλησία για να ανάψει κερί και ποζάρισε χαμογελαστός, στο φακό της αλήθειας με φόντο το καφενείο του Τσόλια…
Δεύτερον, γιατί ήταν ηλίου φαεινότερο ότι δεν υπήρξε σκοπιμότητα από την πλευρά του κληρικού που στα τριάντα χρόνια της διακονίας του έχει τηρήσει ευλαβικά τον κανόνα των ίσων αποστάσεων από την εκάστοτε διοίκηση του Δήμου, μένοντας αυστηρά προσηλωμένος στα θρησκευτικά του καθήκοντα.
Αλλά, δυστυχώς, η ιδιότητά του δεν τον έσωσε από τον πρώην Δήμαρχο που ξέσπασε αναπάντεχα κι άδικα.  
Ίσως επειδή έχει μαζέψει απωθημένα από τη στάση των δημοτών, που του ανταποδίδουν την περιφρόνηση την οποία έδειξε απέναντί τους, όταν κατείχε το αξίωμα του πρώτου δημότη. Έπρεπε να το περιμένει, γιατί δεν ακολούθησε την παροιμία «καλοχαιρέτα τους πεζούς όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετούν κι αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις».

Για του λόγου το αληθές, δείτε στη φωτογραφία ότι στη διάρκεια της τελετής ο Μπουραΐμης ήταν στα αριστερά του παπα Κανέλλου…


…ενώ ο κόσμος και όλοι οι επίσημοι, ήταν στα δεξιά του ιερωμένου…


… ο οποίος, όταν γύρισε για να τους ευλογήσει, δικαιολογημένα, δεν είδε τον απομακρυσμένο Μπουραΐμη…


Δείτε και το βίντεο για να βγάλετε ασφαλέστερο συμπέρασμα…

1 σχόλιο: Γράψτε το σχόλιο σας...