Και νεκρούς ανασταίνει ο Μπουραΐμης

Η πρόσφατη ανακοίνωση του Μπουραΐμη για τη λιτάνευση της Μονής Κλειστών δεν εξέπληξε τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ. Οι «φόβοι του» για την ασφάλεια της εικόνας αποτελούν μέρος ενός οργανωμένου σχεδίου, με στόχο να παρακαμφθεί η Απόφαση της Ιεράς Συνόδου και η θέληση του Λαού της περιοχής.
Θιασώτης ενός αυτοδιοικητικού συστήματος με πρότυπο τις μπανανίες της νοτίου Αμερικής, όπου ο θεόπνευστος ηγέτης καθοδηγεί τον στερούμενο βούλησης Λαό, ο πρώην Δήμαρχος προσπαθεί να εμποδίσει την πραγματοποίηση του εθίμου. Άλλωστε στην κοπή της πίτας της ΓΡΙΖΑΣ ήταν ξεκάθαρος, με τη φράση «κάποιοι δίνουν στο έθιμο μεγαλύτερη σημασία από αυτή που πρέπει». Όμως αυτό που έχει σημασία είναι ότι η τοποθέτηση αυτή μπήκε σφήνα ανάμεσα σε μια μπουραϊμικού τύπου θεολογική ανάλυση ΚΛΙΚ ΕΔΩ και σε μια μίνι διάλεξη με την οποία ο Μπουραΐμης επιχείρησε να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στα λεγόμενά του για τη λιτάνευση, εμφανιζόμενος ως μέγας Αρβανιτολόγος. Φυσικά, ως συνήθως, τα έκανε μούσκεμα προκαλώντας, αβίαστα, το γέλιο. 
Ας ξεκινήσουμε βλέποντας στο βίντεο τι ακριβώς είπε:



Με απλά λόγια ο «Αρβανιτολόγος» Μπουραΐμης δήλωσε με στόμφο ότι το καλοκαίρι διάβασε το βιβλίο του Μπίρη «Αρβανίτες οι Δωριείς του νεώτερου ελληνισμού» το οποίο όχι μόνο συστήνει ανεπιφύλακτα, αλλά προτείνει να κληθεί ο συγγραφέας για μια ημερίδα, αφιερωμένη στη μνήμη του Ασπροπυργιώτη ιστορικού και λαογράφου Δημήτρη Καλλιέρη, τον οποίο, ο ίδιος, παρόλο που υπήρξε σημαντική μορφή, δεν μπόρεσε να τιμήσει, επειδή ο θάνατός του επήλθε κοντά στις εκλογές.
Η τοποθέτηση αυτή αποτελεί ακατάρριπτο ρεκόρ κοτσανολογίας, αφού ουδείς στο μέλλον θα κατορθώσει να πει τόσες κοτσάνες σε 1 λεπτό και 14 δευτερόλεπτα που διήρκεσε η ομιλία του.
Πρώτον ο πολεοδόμος και ιστορικός Κώστας Μπίρης, που συνέγραψε το βιβλίο για τους Αρβανίτες δεν βρίσκεται στη ζωή εδώ και 36 χρόνια, αφού απεβίωσε το 1980!!!
Δείτε το βιογραφικό του στην βικιπαίδεια ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Δεύτερον ουδέποτε υπήρξε καθηγητής του Πολυτεχνείου, όπως σαφέστατα προκύπτει από το παραπάνω βιογραφικό, αλλά και το αντίστοιχο του Μουσείου Μπενάκη ΚΛΙΚ ΕΔΩ  Εργάστηκε στο Δήμο Αθηναίων, ως αρχιτέκτονας, προσφέροντας πολύτιμο έργο. Αλλά που να τα ξέρει αυτά ο ιταλοσπουδαγμένος Μπουραΐμης…


Τρίτον το βιβλίο που ανακάλυψε ο πρώην Δήμαρχος το προηγούμενο καλοκαίρι, εκδόθηκε το 1960 δηλαδή πριν από 56 χρόνια, όταν ο Μπουραΐμης ήταν 5 ετών… ΚΛΙΚ ΕΔΩ
 Κάλλιο αργά, παρά ποτέ…
Βεβαίως ο Μπουραΐμης έχει δίκιο ότι ο μακαρίτης Δημήτρης Καλλιέρης υπήρξε μια από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της ευρύτερης περιοχής, αλλά είναι εντελώς εξωφρενικός ο ισχυρισμός του ότι δεν πρόλαβε να τον τιμήσει, επειδή πέθανε κοντά στις εκλογές. Όπως προκύπτει από το αντίστοιχο δημοσίευμα του ΦΥΛΑΡΧΟΥ ο Καλλιέρης πέθανε στις 26 Φεβρουαρίου 2012 και οι εκλογές έγιναν στις 18 Μαΐου 2014, δηλαδή 27 μήνες αργότερα. Φυσικά αυτοί που γνωρίζουν το Μπουραΐμη έχουν αντιληφθεί ότι δεν έχει αίσθηση του χρόνου, αλλά ζει στην αιωνιότητα…Δείτε το δημοσίευμα:


Χαρακτηριστικό της αμέλειας του Μπουραΐμης είναι ότι είχε θυμηθεί τον Δημήτρη Καλλιέρη το Μάη του 2012, στο πανηγύρι των Άνω Λιοσίων, επισημαίνοντας ότι πρέπει να εκδοθεί το έργο του. Φυσικά, ως συνήθως, περιορίστηκε στις διαπιστώσεις και στις εξαγγελίες χωρίς να κάνει το παραμικρό. Δείτε το αντίστοιχο δημοσίευμα του ΦΥΛΑΡΧΟΥ:


Από τα παραπάνω, αλλά κι από πολλά ακόμα που έχει γράψει ο ΦΥΛΑΡΧΟΣ προκύπτει ότι ο λόγος του Μπουραΐμη όχι μόνο δεν έχει βαρύτητα, αλλά προκαλεί το γέλιο. 
Κι ότι αυτοί που επενδύουν στην επάνοδό του στο Δημαρχείο, απλά δεν διαθέτουν στοιχειώδη πολιτική αντίληψη. Δυστυχώς… 

1 σχόλιο: Γράψτε το σχόλιο σας...

  1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ.ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΑΣ.Η ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΤΙΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ Η ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ ΕΙΚΟΝΩΝ.ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ;ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ;ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή