Πιλοτικό σχολείο το 1ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων

Tη Τετάρτη, 26 Ιουνίου, με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς, θα παρουσιάσει τη φετινή του δραστηριότητα, το 1ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων. Πρόκειται για ένα από τα 64 πιλοτικά Γυμνάσια της Ελλάδας, που έχει τιμήσει την πόλη, με τις διακρίσεις του σε Πανελλαδικούς σχολικούς διαγωνισμούς. Ειδικότερα, στο σχολ. Έτος 2011-2012 τιμήθηκε με το 1ο Παναττικό βραβείο του Ιδρύματος Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή με θέμα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ φέτος, κατέκτησε την 6η θέση, πανελληνίως, στο διαγωνισμό ecomobility. Έλαβε, επίσης, μέρος , με μεγάλη επιτυχία, στην ημέρα προστασίας θαλάσσιας χελώνας που διοργάνωσε η ένωση «Αρχέλων», με παράσταση κουκλοθέατρου, ενώ η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς επιχορήγησε πρόγραμμα που εκπονεί η ομάδα της ρομποτικής. 
Χαρακτηριστικό της πλούσιας δραστηριότητας που έχει αναπτύξει το σχολείο είναι ότι φέτος υλοποίησε 11 προγράμματα καινοτόμων δράσεων, με θέμα το περιβάλλον, τον Πολιτισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον αθλητισμό, την αγωγή υγείας κλπ. 
«Σ’ αυτές τις δύσκολες, πανελλαδικά, καταστάσεις, έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες που, πραγματικά, μας ενθαρρύνουν και μας γεμίζουν με αισιοδοξία. Με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε, παλεύουμε όλοι μαζί, παιδιά – καθηγητές - γονείς για ένα καλύτερο αύριο», σημειώνει εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων, η Διευθύντρια Αιμιλία Αλεβίζου
Αμφιβάλλει κανείς;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου