Ετοιμάζουν ταξίδι για τους μαθητές της Ζωφριάς...

Μερικά από τα παιδιά του 4ου Γυμνασίου κινδυνεύουν να πάνε σχολείο σε άλλη γειτονιά...
Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στη Ζωφριά, το ενδεχόμενο να μη γίνουν δεκτά, στην πρώτη τάξη του 4ου Γυμνασίου, αρκετά παιδιά της συνοικίας, επειδή δεν συμπληρώνεται ο αριθμός των 27 μαθητών, ανά τμήμα. Οι μαθητές αυτοί ενδέχεται να παραπεμφθούν σε άλλο σχολείο, που είναι, πιθανότατα, το 1ο Γυμνάσιο, το οποίο  όμως απέχει σημαντικά από τη συνοικία της Ζωφριάς. Με επιστολή τους στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργύρη Αργυρίου, οι φορείς της Ζωφριάς ζητούν, επιτακτικά, να γίνουν δεκτοί οι μαθητές στο 4ο Γυμνάσιο, για λόγους απόστασης και οδικής ασφάλειας. Το κείμενο της επιστολής, την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, Νίκος Χατζητρακόσιας, ο Αντιπρόεδρος και η Πρόεδρος των Συλλόγων Γονέων του 4ου Γυμνασίου και του 3ου Δημοτικού, Χρήστος Καρίπης και Δημήτρης Λιάπης καθώς και η Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Ζωφριάς, Ευαγγελία Κωβαίου, έχει ως εξής: 

Αξιότιμε κ. Διευθυντά, 
Με έκπληξη και έντονη αντίδραση πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει πρόθεση να μην επιτραπεί η εγγραφή ορισμένου αριθμού μαθητών στην Α΄Τάξη του 4ου Γυμνασίου, αλλά αυτοί να μετακινηθούν σε άλλο Γυμνάσιο και περιοχή εξαιτίας της μη συμπλήρωσης τμήματος με 27 μαθητές.
Εκ των προτέρων σας δηλώνουμε ότι τη μάθηση και εκπαίδευση των παιδιών μας σε 27μελή τμήματα τη κρίνουμε ανεπαρκή, απαράδεκτη και οπισθοδρομική. Στο 4ο Γυμνάσιο τη νέα σχολική χρονιά εκτιμάται ότι θα φοιτήσουν στην Α΄Τάξη από 66 έως 68 μαθητές, αριθμός ικανός και ουσιαστικός για τη δημιουργία τριών τμημάτων όπως μέχρι σήμερα γίνεται. Το σχολικό κτίριο του 4ου Γυμνασίου κατασκευάσθηκε και παραδόθηκε στη περιοχή μας (Ζωφριά) μόλις πριν τρία χρόνια ως επιστέγασμα πολυετών προσπαθειών, αγώνων και δράσεων των κατοίκων, προκειμένου να καλυφθούν τόσο οι εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών, όσο και η αντιμετώπιση της μέχρι τότε υποχρεωτικής ανασφαλούς μετακίνησής τους σε άλλη περιοχή.
Η Ζωφριά ξεχωρίζει από τη Δημοτική Κοινότητα Άνω Λιοσίων λόγω της διέλευσης της Αττικής Οδού. Πριν τη κατασκευή του νέου σχολικού κτιρίου (Νοέμβριος 2010) οι μαθητές μετέβαιναν δυσμενώς στο 1ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων υποχρεωμένοι να διέλθουν τρεις λεωφόρους Απροπύργου- Προμηθέως – Σκαλκώτα, καθώς και την υπερκείμενη πεζογέφυρα της Αττικής Οδού (όπου έχουν διαπιστωθεί κρούσματα παραβατικότητας) διανύοντας απόσταση περίπου 2,5 χλμ. Υπενθυμίζεται επίσης ότι τον Ιούνιο 2012 αποφασίστηκε η αλλαγή των χωροταξικών σχολικών ορίων θέτοντας ως οριογραμμή μεταξύ του 1ου και 4ου Γυμνασίου την Αττική Οδό. 
Είναι δυνατόν μετά από τρία χρόνια λειτουργίας του Γυμνασίου στη Ζωφριά να υπάρξουν μαθητές και γονείς που θα ξαναϋποστούν την ίδια ανασφαλή ταλαιπωρία; Ποιος θα τους επιλέξει; Ποιος θα αποφασίσει να ρισκάρει την καθημερινή ασφάλειά τους; 
Εμείς οι γονείς και οι φορείς της περιοχής μας δεν το αποδεχόμαστε και θα αντιμετωπίσουμε με κάθε τρόπο ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καλώντας τη Διεύθυνσή σας να αναλογιστεί την ευθύνη που αναλαμβάνει απέναντι στην ασφάλεια των παιδιών μας. .Επίσης δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι ανάλογο που αφορά συγχώνευση και μετακίνηση μαθητών σε κανένα άλλο σχολείο στο Δήμο Φυλής.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου