Πληθυσμιακή κρίση και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

ΝΙΚΟΣ ΠΟΛ. ΛΙΟΣΗΣ
ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΟΛ. ΛΙΟΣΗ

Να λοιπόν τώρα μετά την απαράδεχτη κατάσταση που παρουσιάζουν τα Δημοτικά σχολεία του Δήμου Φυλής, έρχεται ο κορεσμός και στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες μας πολύ γρήγορα για την πληθυσμιακή κρίση που επισημάναμε εγκαίρως και αφορούσε τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Πόλης μας! 
Παρά τις επισημάνσεις «παραλιακής» τοπικής εφημερίδας που μας βεβαιώνει ότι όλα βαίνουν καλώς στην Παιδεία του Δήμου μας έρχεται η επιστολή φορέων από την πολεοδομική ενότητα της Ζωφριάς προς τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργύρη Αργυρίου και ζητούν, επιτακτικά, να γίνουν δεκτοί οι μαθητές στο 4ο Γυμνάσιο, για λόγους απόστασης και οδικής ασφάλειας και όχι στο 1ο Γυμνάσιο, το οποίο απέχει σημαντικά από τη συνοικία της Ζωφριάς.
Κι ο λόγος είναι το ενδεχόμενο να μη γίνουν δεκτοί στην Α΄Τάξη του 4ου Γυμνασίου και να αναγκασθούν να μετακινηθούν σε άλλο Γυμνάσιο και περιοχή εξαιτίας της μη συμπλήρωσης τμήματος με 27 μαθητές. 
Με την επιστολή αυτή γίνεται ορατός πλέον ο επερχόμενος εφιάλτης και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση , ο εφιάλτης της πληθυσμιακής κρίσης αναδεικνύοντας την απαράδεκτη και εγκληματική πολιτική του Δήμου σε ότι αφορά την σχολική στέγη. 
Ως απερχόμενο μέλος της ΔΕΠ και Πρόεδρος του 3ου Λυκείου Άνω Λιοσίων προσυπογράφω και εγώ την επιστολή των φορέων της Ζωφριάς και τάσσομαι στο πλευρό τους για το δίκαιο αίτημά τους.

3 σχόλια: Γράψτε το σχόλιο σας...