Ούτε ένα σχολείο δεν μπόρεσε να φτιάξει ο Μπουραΐμης, λέει ο Νίκος Λιόσης

ΝΙΚΟΣ ΠΟΛ. ΛΙΟΣΗΣ
Με αφορμή τη σύσκεψη Γονέων και διδασκόντων, που προκάλεσε ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Θεοδόσης Δρόλιας, το μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Νίκος Πολ. Λιόσης, αναφέρει τα εξής: 
Είναι βέβαιο ότι τα έχουν καταφέρει περίφημα οι Πρόεδροι της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής στα σχολεία, αν αναλογιστούμε τα ελάχιστα κονδύλια που διαχειρίζονται και λόγω της δραματικής μείωσης κατά 50% την φετινή χρονιά. Χωρίς αμφιβολία ουσιαστική δουλειά στην Παιδεία χωρίς χρήματα δεν γίνεται! Για τον λόγω αυτό εμείς οι γονείς έχουμε ζητήσει την θεσμοθέτηση του 3% των εσόδων του Δήμου για την Παιδεία πολλές φορές (και στην ΔΕΠ προσωπικά) και ακόμα αναμένουμε την απάντηση του Δημάρχου. 
Αναφορικά με το Θεοδόση Δρόλια, εμείς οι γονείς δεν μηδενίζουμε ποτέ προσπάθειες που γίνονται για την Παιδεία στον Δήμο μας, γιατί πράγματι έχει κάνει δουλειά σύμφωνα με τα απαράδεχτα μνημονιακά κονδύλια που διαχειρίστηκε. 
Θα χαρακτήριζα ίσως και τον απολογισμό του εξαιρετικό αν μας έλεγε ότι εγκαινιάσαμε και αυτή την σχολική μονάδα –και αυτή την σχολική μονάδα , δείχνοντάς μας ότι η Διοίκηση του Δήμου αντιλαμβάνεται, επιτέλους, τα πραγματικά προβλήματα της Παιδείας στον τόπο μας! 
-Γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα σχολικής στέγης είναι το κορυφαίο και για αυτό η σημερινή διοίκηση του Δήμου δεν έχει κάνει τίποτα...
-Γνωρίζουμε άλλωστε ότι θα κατέχει, με την λήξη της θητεία της, ένα θλιβερό αρνητικό ρεκόρ: Θα είναι η μοναδική διοίκηση από την Μεταπολίτευση που δεν θα έχει παραδώσει ούτε μια σχολική μονάδα, αλλά και δυστυχώς ούτε καν δρομολογήσει για την επόμενη Δημοτική Αρχή! 
-Γιατί θα πρέπει να σας γνωρίσω ότι σε περσινή μου επίσκεψη στον ΟΣΚ μου επιβεβαίωσαν ότι από το 2007 έως το 2013 δεν έχει υποδειχθεί από το δήμο νέος χώρος στον ΟΣΚ για σχολική στέγη και μπορεί να σας το επιβεβαιώσει ο Πρόεδρος της Ένωσης που σε πρόσφατη επίσκεψη την ίδια απάντηση έλαβε! Κλείνοντας θα ήθελα να υποβάλω στη Διοίκηση του Δήμου τρεις ερωτήσεις :
1) Γιατί δεν προτείνατε κανένα έργο που αφορά κατασκευή σχολικών μονάδων στα προγράμματα ΕΣΠΑ, χάνοντας ο Δήμος μας δεκάδες εκατομμύρια; 
2) Γιατί δεν προβήκατε σε αποζημίωση των οικοπέδων που πρόκειται να κατασκευασθούν το 3ο Λύκειο , 8ο Δημοτικό 10ο Δημοτικό , την στιγμή που σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο λαμβάνετε αποφάσεις για αγορά δεκάδων οικοπέδων; 
3) Γιατί δεν εντάσσετε δυναμικά στα σχολεία μας τον Αθλητισμό και την Οικολογία; 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου