Δεν κάνει πίσω το «Κίνημα χωρίς μεσάζοντες»

Aπό τη διάθεση προϊόντων της 2ας Φεβρουαρίου, που περιελάμβανε και κοινωνική κουζίνα
Αποφασισμένη να συνεχίσει τη διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, δηλώνει η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ. Με ανακοίνωσή της καταλογίζει στη Δημοτική Αρχή τη διακοπή της διάθεσης προϊόντων της 1ης Ιουνίου και την κατηγορεί ότι δεν εκπροσωπεί όλους τουςκατοίκους της πόλης. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής: 
Η Δημοτική αρχή του Δήμου Φυλής διέκοψε την 18η διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες που είχε οργανωθεί το Σάββατο 1 Ιούνη από την «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης πολιτών Δήμου Φυλής».Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, υποαμοιβόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, χαμηλοσυνταξιούχοι ή καταφέρνουμε να εξασφαλίσουμε κάποια μεροκάματα το μήνα. Άλλοι δεν έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες ή να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας. Άνθρωποι που θέλουμε να αντισταθούμε σε όλη αυτή την κατάσταση. Εδώ και τέσσερα χρόνια ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Είμαστε μάρτυρες της διάλυσης του κοινωνικού κράτους, της κατάρρευσης της υγείας, της παιδείας και της ασφάλισης. Η αυτοοργάνωση και η αλληλεγγύη είναι η δική μας αντίσταση είναι ο μόνος δρόμος για να μην παραδοθούμε ως κοινωνία στη μοναξιά και την απόγνωση, στον εφησυχασμό και τον κανιβαλισμό, στον εκφασισμό και τις ρατσιστικές τάσεις. Αλληλεγγύη με αυτοοργάνωση σε εθελοντική βάση σε ρήξη με το ανταγωνιστικό σύστημα και τις μνημονιακές πολιτικές. Για να ξαναϋφάνουμε τον κοινωνικό ιστό που βρίσκεται σε διάλυση, σε αντίθεση με την φιλανθρωπία-θέαμα. 
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ. Το σύνθημα «κανένας μόνος του στην κρίση», συμπυκνώνει τη δική μας πρωτοβουλία και προσπάθεια που ξεκίνησε η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης πολιτών Δήμου Φυλής». Σκοπός μας είναι να ενεργήσουμε όλοι μαζί, να καλλιεργήσουμε την αλληλεγγύη, να εμπνευστούμε και να διαμορφώσουμε άλλες μορφές κοινωνικής πραγματικότητας, που θα μας βγάζουν απ’ την απομόνωση, θα μας απελευθερώνουν και θα μας κάνουν πιο δυνατούς. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τη Δημοτική αρχή, ότι οι δράσεις αλληλεγγύης, οι κοινωνικές πρωτοβουλίες, οι διαθέσεις προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς, θα συνεχιστούν, για όλες και όλους τους κατοίκους της πόλης που η Δημοτική Αρχή Φυλής δυστυχώς δεν εκπροσωπεί. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου