Ο επίγειος παράδεισος του Ιγνάτιου στη Ζωφριά

Οι φωτογραφίες μιλούν μόνες τους,
 για το θαύμα που έχει δημιουργήσει ο Ιγνάτιος,  στη Ζωφριά...
Όντας τοπικός …αντιπρόσωπος του Θεού, στη συνοικία της Ζωφριάς, ο Ιγνάτιος ήθελε να έχουν οι ενορίτες του ένα χαρακτηριστικό δείγμα του Παράδεισου, τον οποίο επαγγέλλεται η Εκκλησία.
Έτσι πήρε τη μεγάλη απόφαση να δημιουργήσει έναν επίγειο Παράδεισο στο προαύλιο του Αη Γιώργη. Προχώρησε άμεσα στη διαμόρφωση του χώρου και φύτεψε όλων των ειδών δέντρα και λουλούδια. Κατασκεύασε κλουβιά στα οποία φιλοξενεί όλα τα πετεινά του ουρανού. Τοποθέτησε ταΐστρες στις οποίες βρίσκουν τροφή τα αδέσποτα. Δημιούργησε ειδικές γωνιές στις οποίες κατασκεύασε συντριβάνια με υδρόβια φυτά. Φώτισε επιλεγμένα σημεία του κήπου και του Ιερού Ναού, για να δημιουργήσει ατμόσφαιρα, τα βράδια. Τέλος τοποθέτησε παγκάκια και σκίασε το χώρο με ομπρέλες και τέντες. Τώρα, το προαύλιο του Αη Γιώργη είναι ο πλέον καλαίσθητος χώρος σε όλο το Δήμο Φυλής και στους γύρω Δήμους και με την καθημερινή παρουσία του ιερωμένου, έχει γίνει στέκι των κατοίκων της Ζωφριάς και κυρίως της νεολαίας. 
Καθότι ο Ιγνάτιος δεν έθεσε αυστηρές προϋποθέσεις και «σκληρή πόρτα» για την είσοδο στον επίγειο Παράδεισό του, όπως συμβαίνει με τον επουράνιο. Είναι ανοικτός σε όλο τον κόσμο, για να περνάει σε αυτόν λίγες στιγμές ξενοιασιάς, μακριά από την απομόνωση του σπιτιού και την τρομοκρατία της τηλεόρασης…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου