Τριήμερο λουκέτο στους Δήμους για αρχή…


Ανοιχτό αφήνει η ΚΕΔΕ το ενδεχόμενο για επ’ αόριστον λουκέτο στους δήμους και για μαζικές παραιτήσεις δημοτικών συμβουλίων εάν δεν αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο και ψηφιστεί ως έχει στα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης. Με κινητοποιήσεις αντιδρούν, επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αλλά και ο Δήμος Αθηναίων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πολυνομοσχέδιο που προβλέπει απολύσεις στη δημόσια διοίκηση. Ειδικότερα, τριήμερο κλείσιμο των δήμων από τις 15 έως τις 17 Ιουλίου και πραγματοποίηση άμεσης συνάντησης της ΚΕΔΕ με τον Πρωθυπουργό αποφάσισε την Παρασκευή, 12 Ιουλίου, η έκτακτη γενική συνέλευση των δημάρχων, ως απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια για τη διαθεσιμότητα εργαζομένων στην Τ.Α..
Στην πλειονότητά τους οι παρευρισκόμενοι δήμαρχοι έθεσαν στη διάθεση του δ.σ. της ΚΕΔΕ τις παραιτήσεις τους, σε περίπτωση μη αποδοχής από την κυβέρνηση των προτάσεών τους.
Οι αιρετοί αποφάσισαν ακόμη όσο οι δήμοι θα παραμένουν κλειστοί να λειτουργήσουν κανονικά οι υπηρεσίες καθαριότητας και οι κοινωνικοπρονοιακές δομές, με εξαίρεση την Τρίτη 16 Ιουλίου, ημέρα της γενικής απεργίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου