Συναινετική τοποθέτηση Μαυροειδάκου στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας

Ο Γιάννης Μαυροειδάκος, δεύτερος από αριστερά, στη
συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας
Πολλά μπράβο αξίζουν οι υπάλληλοι του Δήμου που απαρτίζουν το «Συνεργείο Παιδείας» και κατά γενική ομολογία προσπαθούν να επιδιορθώσουν και επισκευάσουν όσα περισσότερα μπορούν, τόνισε μιλώντας στη συνεδρίαση της διευρυμένης Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, ο Γιάννης Μαυροειδάκος. Πρόσθεσε ακόμα ότι γίνεται σημαντική δουλειά στο Ζεφύρι, από τους Προέδρους Πρωτοβάθμιας (κ. Πουλιάση), Δευτεροβάθμιας ( κ.Δρόλια ) , καθώς και τον Αντιδήμαρχο κ. Ραφτέλη Γεώργιο. Αναφέρθηκε ακόμα:
-Στο θέμα της φύλαξης των σχολικών χώρων (πρέπει να μπει άμεσα συναγερμός σε όσα δεν έχουν) , την καθαριότητα , το βάψιμο , αλλά και την παραλαβή όσων εκ των σχολικών συγκροτημάτων δεν έχουν ακόμα παραληφθεί.
-Στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και τα κυλικεία όλων των σχολείων του Δήμου μας τα οποία έχουν πλέον μηδενικά έσοδα και αν δεν τα στηρίξει ο Δήμος μέσω των σχολικών επιτροπών κινδυνεύουν να κλείσουν.
-Στην αξιοποίηση των ταρατσών των σχολικών συγκροτημάτων του δήμου μας μέσω προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α. για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων καθιστώντας τα ενεργειακά αυτόνομα. Ειδική αναφορά έκανε στο θέμα της εκπροσώπησης της Ένωσης Γονέων Ζεφυρίου στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, επικαλούμενος την Υπουργική Απόφαση 8444/24-02-2011 Φ.Ε.Κ. 318/25-02-2011 περί καθορισμού λειτουργίας των σχολικών επιτροπών στο άρθρο 1 της οποίας αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα παρακάτω:
Άρθρο 1- Λειτουργία Σχολικών Επιτροπών 
1. Στη διοίκηση των Σχολικών Επιτροπών που προκύπτουν από την συγχώνευση κατά τις διατάξεις του άρθρου 103 του ν. 3852/2010 και αποτελούμενη από 5 έως 15 μέλη σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 240 του ΚΔΚ, ορίζονται οπωσδήποτε:
- Τουλάχιστον δύο διευθυντές, εκ των πέντε αρχαιοτέρων, των σχολικών μονάδων, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αντίστοιχα.
- Τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος της αντίστοιχης ένωσης γονέων, και στην περίπτωση που δεν υπάρχει ένωση γονέων, ένας εκπρόσωπος των υφιστάμενων συλλόγων γονέων, κατά προτεραιότητα μεγέθους σχολικής μονάδας. 
«Μετά από τα παραπάνω και με δεδομένο ότι τα μέλη της υπάρχουσας σχολικής επιτροπής είναι 11 υπάρχει η δυνατότητα μέσω της διεύρυνσης να εκπροσωπούνται και οι δύο Ενώσεις του Δήμου μας σε τακτικά και αναπληρωματικά μέλη και στην Πρωτοβάθμια αλλά και στην Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή. Αρκεί να υπάρξει ορθή επανάληψη με νεότερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας», κατέληξε ο Γιάννης Μαυροειδάκος.

1 σχόλιο: Γράψτε το σχόλιο σας...

  1. ρε φίλε δεν μπορώ να καταλάβω πόσο γλείφτης μπορεί να είσαι που λές μπράβο στην διοίκηση του δήμου για πράγματα που ο δήμος έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να κάνει.
    (να σου θυμίσω ότι ήσουν υποψήφιος με την παράταξη της ΝΔ στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και φίλος καλός των βουλευτών της μνημονιακής κυβέρνησης)
    θα επανέλθω και για άλλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή