«Ψάχνονται» για νεκροταφείο αλλοδαπών στη Φυλή

Φαίνεται ότι σε κάποιους δεν είναι αρκετό που ο Δήμος Φυλής έχει μετατραπεί σε «πίσω αυλή της Αττικής», από την εναπόθεση των σκουπιδιών του Λεκανοπεδίου, της Πελοποννήσου κι εσχάτως των νήσων του Αργοσαρωνικού και του Αιγαίου. Εξαντλώντας κάθε περιθώριο φαντασίας τον θέλουν και «πίσω αυλή του Παραδείσου», αναζητώντας χώρο ταφής για τους αλλοδαπούς, αλλά και τους Έλληνες πολίτες που δεν αναζητούνται από τους συγγενείς τους. 
Ο ΦΥΛΑΡΧΟΣ είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο Δήμος Φυλής έχει, επανειλημμένα, βολιδοσκοπηθεί για να επιτρέψει την ταφή αυτών των ανθρώπων στο νεκροταφείο των Άνω Λιοσίων. Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις, έχουν ζητήσει τέτοιου είδους «διευκολύνσεις» υψηλά ιστάμενα στελέχη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, επικαλούμενα λόγους δημόσιας υγιεινής. Σε όλες τις περιπτώσεις η στάση του Δήμου Φυλής ήταν αρνητική με το σκεπτικό ότι αν δεχόταν έστω και μια τέτοια τέτοια ταφή θα δημιουργείτο προηγούμενο με άγνωστες μελλοντικές προεκτάσεις. 
Πάντως, η άρνηση του Δήμου δεν τον προστατεύει από μελλοντικές παρεμβάσεις που μπορεί να επιχειρηθούν από την Κεντρική Διοίκηση, «στο πλαίσιο της αντιμετώπισης ενός καθαρά ανθρωπιστικού προβλήματος». Όπως, λόγου χάρη, η αυθαίρετη χωροθέτηση νεκροταφείου, σε δημόσια έκταση, που θα μπορούσε να φέρει το Δήμο Φυλής μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα. Σε ένα τέτοιο υποθετικό ενδεχόμενο, δεν θα ήταν η πρώτη φορά που η Πολιτεία θα επιστράτευε το Δήμο Φυλής για τη λύση ενός ακόμα μεγάλου κοινωνικού προβλήματος…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου