Καζάνι που βράζει ο Δήμος Φυλής

Οι Ανδρέας Σπυρόπουλος, Ηλία Κανελλόπουλος, Θεόδωρος Χαμαλίδης και Γιάννης Παπαπαναής χρησιμοποίησαν σκληρές εκφράσεις, σε βάρος της Διοίκησης του Δήμου Φυλής
Την ανικανότητα και την ανυποληψία της Διοίκησης του Δήμου Φυλής επαναβεβαίωσε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής, 19 Ιουλίου, το Σωματείο των εργαζομένων, εξαιτίας της νέας καθυστέρησης στην μισθοδοσία. Στις ομιλίες τους οι συνδικαλιστές την απαξίωσαν, πλήρως, κάνοντας λόγο για έλλειψη αξιοπιστίας και την κατηγόρησαν πως, μέχρι την τελευταία στιγμή, διαβεβαίωνε τους εργαζομένους ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κι ότι έχει βρεθεί λύση στο θέμα της καταβολής των αντισταθμιστικών από τον Φορέα Διαχείρισης των απορριμμάτων (ΕΔΣΝΑ). Πρόσθεσαν ακόμα ότι η καθυστέρηση έχει φέρει τους εργαζόμενους στα όρια της απόγνωσης, καθώς αδυνατούν ακόμα και να αγοράσουν γάλα για τα παιδιά τους κι επεσήμαναν ότι ο Δήμος λειτουργεί εδώ και καιρό, χάρη στην αυτοθυσία και το φιλότιμό τους. Μάλιστα, σε μια έκρηξη οργής, ο Πρόεδρος Ανδρέας Σπυρόπουλος τόνισε ότι η Διοίκηση πρέπει να καταλάβει ότι έχει να κάνει με ανθρώπους κι όχι με αριθμούς, ενώ προηγουμένως, παρά το γεγονός ότι διακρίνεται για τη μετριοπάθειά του, είχε ξεστομίσει μια αγοραία έκφραση για να περιγράψει τη στάση που πρέπει να τηρήσουν οι εργαζόμενοι απέναντί της. Το μέλος του ΔΣ Ηλίας Κανελλόπουλος στιγμάτισε ευθέως την αποπροσανατολιστική τακτική του Γενικού Γραμματέα Βασίλη Ταταρόπουλου, στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, ενώ ο έμπειρος Γιάννης Παπαπαναής εξέφρασε φόβους ότι τυχόν μείωση των αντισταθμιστικών που καταβάλει ο ΕΔΣΝΑ στο Δήμο Φυλής μπορεί να οδηγήσει σε νέες απολύσεις. 

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο θέμα της μισθοδοσίας ο Ανδρέας Σπυρόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει προοπτική πληρωμής, στο επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς, όπως είπε, ακόμα κι αν η Διοίκηση εξασφαλίσει, από βδομάδα, τα χρήματα που προσδοκά από το βιοαέριο κι από την αποδέσμευση της επιχορήγησης για την εκτέλεση έργων (ΣΑΤΑ), που παρακρατείται, έναντι δανείων, από το Υπουργείο Εσωτερικών, είναι πολύ αμφίβολο αν το ποσόν που θα συγκεντρωθεί, επαρκεί για την κατάθεση στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, από την οποία μισθοδοτούνται οι εργαζόμενοι. 
Δικαιολογώντας, εξάλλου, την απαισιοδοξία του στο θέμα της καταβολής των αντισταθμιστικών είπε ότι θεωρεί πολύ δύσκολο να συνεδριάσει ένα πολυμελές όργανο, όπως το ΔΣ του ΕΔΣΝΑ, που αποτελείται από 60 μέλη, σε περίοδο διακοπών και για να δείξει το μέγεθος της δυσκολίας ανέφερε ότι μέσα στο τρέχον έτος έχει συνεδριάσει μόνο μια φορά. Τέλος, όλες οι πτέρυγες του Σωματείου κάλεσαν τους εργαζομένους να δώσουν μαχητικό παρών στη Γενική Συνέλευση, η οποία θα επανεκτιμήσει, το πρωί της Δευτέρας, 22 Ιουλίου, την κατάσταση και θα λάβει αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων. 

1 σχόλιο: Γράψτε το σχόλιο σας...

  1. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΡΑΤΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΛΗΤΗΡΑΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ! ΑΠΟΡΩ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ!!!!!ΜΑΛΟΝ ΤΟΝ ΚΛΗΤΗΡΑ. Η ΓΝΩΣΤΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΛΕΕΙ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΛΗΤΗΡΑΣ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή